Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Chmelobraní od Gambrinusu: V hospodách si dáte pivo z čerstvého chmele

4. říjen 2017  České nápoje   komentáře (0)  208 x

Na začátku října zmizí z hospod klasické varianty piva Gambrinus. Pivovar posílá do svých 5 tisíc hospod pivo nachmelené čerstvým chmelem z letošní sklizně. Gambrinus tak zve český pivní národ do hospod na oslavu chmelobraní. Podle jeho sládků je chmel základem českého piva a jeho sklizeň by se proto měla slavit ve velkém.

Chmelobraní od Gambrinusu: V hospodách si dáte pivo z čerstvého chmeleChmelobraní od Gambrinusu: V hospodách si dáte pivo z čerstvého chmele

Oslavit v říjnu novou úrodu chmele a pozvat k této příležitosti do hospod všechny české pivaře – to se rozhodli sládci pivovaru Gambrinus. Proto letos uvařili z čerstvého chmele úplně všechna čepovaná piva. Gambrinus Nepasterizovaná 10, 12 i Nefiltrovaný ležák z letošního chmelobraní nahradí už brzy zhruba na měsíc na čepu klasické varianty. „Uvařit piva z čerstvého chmele můžeme jen jednou za rok, a to okamžitě po sklizni. A už jsme nechtěli dělat jen jednu mimořádnou várku. Čerstvý český chmel v pivu by měl mít možnost ochutnat opravdu každý. V hospodách proto budou v říjnu jen naše piva nachmelená čerstvým chmelem z letošní úrody,“ říká Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus.  Pivo z čerstvého chmele začne pivovar do hospod zavážet 25. září a na začátku října budou moci lidé slavit v 5 tisícovkách hospod po celé republice.

Oslava chmelobraní novou tradicí
Pivovar Gambrinus tím letos zahajuje novou tradici. Každoročně chce dát všem českým pivařům možnost oslavit jedinečný český chmel. Za touto snahou však stojí poměrně velké úsilí. Nachmelit všechna piva byl totiž závod s časem. „Uvařit pivo pro tolik hospod a lidí znamenalo opakovaný převoz čerstvě načesaných šištic přímo do pivovaru, kde jsme je bezodkladně přidávali do varu. Šlo takřka o minuty. Aby si čerstvý chmel uchoval veškeré aromatické i chuťové vlastnosti, musí se použít okamžitě, rychle totiž uvadá. Bylo to malé dobrodružství vše stihnout. Ale povedlo se to na jedničku,“ říká Zítek s tím, že by rád jménem sládků pivovaru všechny srdečně pozval do hospod, aby přišli ochutnat. „Gambrinus z letošního chmelobraní jsme uvařili tak, aby si piva zachovala svou typickou vyváženou chuť. Čerstvý chmel jim pak dodal jemné aroma po chmelových šišticích odrůdy Sládek,“ popisuje Pavel Zítek pivo Gambrinus uvařené na oslavu letošní sklizně.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist