Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Gambrinus První chmel

29. září 2016  České nápoje   komentáře (0)  2915 x

Čerstvý chmel pro mimořádnou várku ležáku Gambrinus První chmel doputoval do pivovaru. Ještě ráno jej na chmelnici Chmelařského institutu v Žatci sklízeli, aby už před polednem z něj sládci v pivovaru uvařili výtečný ležák. Rychlost je v tomto případě velmi důležitá, aby zůstala zachována čerstvost šištic a pivo tak vonělo i chutnalo intenzivně chmelem.

Ilustrační fotoIlustrační foto

Milovníci piva budou moci Gambrinus První chmel ochutnat od konce září čepovaný v hospodách a restauracích a od října pak bude i k zakoupení v obchodech v půllitrových lahvích.

Na sběr zralých zelených šištic pro pivovar Gambrinus dohlížel na žatecké chmelnici Beránek šéf Chmelařskému institutu Josef Patzák. „Letošní úroda chmele je velmi dobrá, hlávky obsahují dostatek alfa hořkých látek, a tak z něj bude pivo s výraznou hořkostí i  vůní,“ hodnotí sklizeň.

Dodávku z chmelnic Chmelařského institutu v plzeňském pivovaru převzal Zdeněk Polák, který vaří pivo už více než čtyřicet let. „Pivo s čerstvým chmelem můžeme vařit pouze jednou v roce, a to v době sklizně. Je to pro pivovar takový malý svátek.  Jsem si jistý, že jeho výjimečnou chuť ocení i pivaři, tímto je koncem září zvu do hospod Gambrinus, aby oslavili První chmel s námi,“ říká Zdeněk Polák.

Mimořádnou várku ležáku Gambrinus První chmel narazil v pražské hospodě Kravín sládek pivovaru Pavel Zítek za vydatné asistence čestného sládka a fotbalisty Pavla Horvátha. Pivo dochmelené letošním čerstvým chmelem z žateckých chmelnic mají možnost lidé ochutnat jen jednou ročně. Do vypití sudů ho budou čepovat dvě tisícovky hospod po celé ČR.

Jen jednou za rok
„Jen jednou ročně, a to ihned po sklizni, mají sládci možnost uvařit pivo s čerstvým chmelem, což oslavujeme již tradičně  mimořádnou várkou ležáku Gambrinus První chmel. Ten je vlastně poctou českému chmelu a našim pivařům, chceme doručit do půllitru jeho autentickou chuť i vůni. Zveme všechny pivaře k jeho ochutnání, čepovaný První chmel mají na čepu již nyní asi dvě tisícovky restaurací a hospod po celé ČR,“ říká Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus.

Zdroj: Tiskové zprávy

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

1.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist