Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Srdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu je na pražském Proseku

30. leden 2019  České nápoje   komentáře (0)  1911 x

V Praze na Proseku byla slavnostně otevřena nová Srdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu. Prostorná restaurace vznikla po kompletní rekonstrukci části sídlištního nákupního centra. Koncept hospod Srdcovka byl vytvořen s cílem dopřát lidem to nejkvalitnější pivo, které bude chutnat stejně jako v pivovaru.

Srdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu je na pražském ProsekuSrdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu je na pražském Proseku

Srdcovka si svůj název vysloužila díky lidem, kteří své povolání dělají srdcem a pivo milují. Takových srdcařů je v Gambrinusu hodně a mnoho z nich zasvětilo vaření piva celý svůj profesní život. Jejich siluety a příběhy jsou proto jedním z hlavních designových prvků interiéru hospody.

„Pivo je u nás vždy ‚až‘ na prvním místě. Je to naše srdeční záležitost – odtud také vzešla inspirace pro Srdcovky. Aby si hosté vychutnali Gambrinus v nejvyšší kvalitě, čepujeme jej přímo z originálních pivních tanků, vyvinutých speciálně pro hospody Srdcovka. Připomínají pivovarské tanky, v nichž v pivovaru pivo kvasí a později leží. Krátké, po celé délce chlazené vedení k výčepu zajistí, že pivo chutná jako u nás v pivovaru,“ vysvětluje sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Hlavní roli v Srdcovce Prosek hraje Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku, kterou mimo jiné vaří i mistr varny Zdeněk Polák už déle než 42 let a piva Gambrinus navařil už přes 27 milionů hektolitrů. Jeho silueta na zdi nechybí ani na Proseku.

„Pivo je sice na prvním místě, ale k dobrému pivu chceme nabízet i kvalitní gastronomii. Tradiční česká kuchyně bude mnohem lépe chutnat v našem novém, originálním interiéru,“ říká Alexandr Tauer, majitel Srdcovky.

Pivovarskou atmosféru interiéru podtrhují nejen nerezové tanky, siluety pivovarských, ale i přiznané trubky pivního vedení. Útulnou atmosféru dávají Srdcovkám interiérové prvky vyrobené ze starého dřeva ošlehaného větrem a sluncem. Srdcovka v sobě spojuje prostory dýchající historií s moderními technologiemi pro ten nejlepší zážitek z piva.

Jak nová hospoda vznikala? „Před pěti lety jsem navštívil původní Pizzerii Severka a umanul jsem si, že bych tu chtěl jednou vytvořit klasickou českou pivnici s výborným pivem a tradiční českou kuchyní. Po pěti letech se myšlenka stala realitou. Do rekonstrukce jsme se pouštěli už s jistotou konceptu Srdcovka. Typickou sídlištní stavbu jsme zrekonstruovali od základů až po stropy,“ vysvětluje Alexandr Tauer.

Restaurace Srdcovka se chce vracet i přes moderní prostředí k minulosti, k tradici klasické české hospody s českou kuchyní ve spojení s pivem nejvyšší kvality. Kapacita restaurace je 160 hostů, včetně salonku, který ale může být i otevřený.

Šéfkuchaři Tomáš Tejral a Simona Fedincová doporučují především specialitu pomalu pečený vepřový bok bez kosti. Druhým trumfem pak je trhaný hamburger, žádné mleté maso, ale trhaná pečínka.

Výčepní Jakub Kalhous a František Předosta čepují nejen tankovou dvanáctku, ale také Gambrinus Nefiltrovaný ležák, Velkopopovického Kozla Černého, ležák Pilsner Urquell, nealkoholický Birell a každý měsíc jiný speciál od plzeňských sládků v programu Volba sládků.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

1.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist