Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Tankový Ostravar nabídne první Ostravarna

5. srpen 2016  České nápoje   komentáře (0)  674 x

Pivovar Ostravar, který na jaře ohlásil investici do nové sítě značkových hospod, včera slavnostně otevřel první hospodu s názvem Ostravarna. Tento zcela nový typ hospod svým návštěvníkům nabídne nezaměnitelnou atmosféru Ostravy, skvěle ošetřený tankový Ostravar i kvalitní a zároveň cenově dostupnou gastronomii. Pilotní Ostravarna se jmenuje Ostravana U Jubilejní a nachází se v architektonicky unikátní ostravské Jubilejní kolonii v nejlidnatější části Ostrava-Jih.

Z otevření OstravarnyZ otevření Ostravarny

Pravá ostravská atmosféra, skvělý tankový Ostravar a jednoduchá, kvalitní gastronomie, tak by se ve zkratce dala charakterizovat nová poctivá pivovarská hospoda Ostravarna.

Tankové pivo je fenomén

Tankové pivo je dnes mezi konzumenty stále oblíbenější a vyhledávanější. „Výhodou tankového piva je především jeho kvalita a čerstvost. Ostravar se do Ostravarny přiváží z nedalekého pivovaru filtrovaný a  nepasterizovaný. S nadsázkou se dá říct, že pivo chutná jako byste jej konzumovali přímo ve sklepích pivovaru, jen je díky filtraci jiskrnější,“ vysvětluje vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter a dodává: “Jako vrchního sládka mě samozřejmě velmi těší, že si konzumenti budou moci naše piva vychutnat v té nejlepší a nejčerstvější podobě.“

Na čepu Ostravarny U Jubilejní se budou moci konzumenti kromě vlajkové lodi Ostravar Premium těšit také na novinku Ostravar Mustang a v neposlední řadě na Speciály ze spilky, které momentálně reprezentuje Černá Barbora. „Ostravar je na českém pivním trhu výjimečný hned v několika ohledech. Je to pivo se silnými místními kořeny a specifickou chutí ušitou na míru chuťovým buňkám obyvatel z regionu. Naše pivo navíc stále vaříme podle původní receptury v otevřených kádích spilky, aby tak získalo bohatší chuť a vůni. A v neposlední řadě stojí za zmínku, že většinu Ostravaru konzumenti vypijí v točené podobě v restauracích a hospodách,“ komentuje pivní nabídku manažerka značky Zuzana Cieciotková.

Specialita Ostravarny - tank přímo mezi hosty

Od dob založení tankových hospod platí, že pivní tanky jsou kvůli potřebě nízké teploty zpravidla umístěny v podzemí restaurace. V případě Ostravarny jsou však pivní tanky umístěny přímo v restauraci a návštěvníci hospody je budou mít pořád na očích.

„Při projektování Ostravarny jsme chtěli, aby výčep tvořil dominantu a návštěvníci měli možnost vidět, odkud do něj proudí pivo. Jinými slovy měli pod kontrolou, jak se staráme o kvalitu čepovaného piva,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Nejen tradice, ale i špičková technologie

Pilotní Ostravarna pochopitelně disponuje nejmodernější tankovou i výčepní technologií. Součástí výčepního pultu je například speciální zařízení na předchlazení pivních sklenic ve vodní lázni. „Předchlazené sklenice umožní nádherně vyniknout všem charakteristickým vlastnostem načepovaného piva, udrží ho déle studené a s pěnou, která během jeho konzumace kreslí po stranách sklenice pravidelné kroužky,“ říká vrchní sládek Roman Richter.

Stylový interiér a kvalitní gastronomie

Vedle skvěle ošetřovaného tankového piva a supermoderní výčepní technologie najdou zákazníci v Ostravarně jednoduchou a kvalitní gastronomii a stylový interiér se spoustou dobových fotografií a dalších typických ostravských prvků. Jídelníčku vévodí dvě speciality: Ostravarenské pečené koleno a trhaná plec. Jedná se o vepřové maso pomalu pečené při velmi nízké teplotě, které na závěr po mnohahodinovém pečení zdejší šéfkuchař ještě navíc zaudí. Je to velká delikatesa, která se rozpadá na jazyku a krásně lahodí k pivu.

Fotbalová Liga mistrů v přímém přenosu

První Ostravarna je součástí celorepublikové sítě hospod, které mají prostřednictvím programu „Sportovní kino“ zakoupena práva na vysílání všech zápasů fotbalové Ligy mistrů i na nejlepší utkání nejvyšší české fotbalové soutěže. Díky tomu mohou hosté restaurace zdarma na velkoplošných obrazovkách sledovat nejatraktivnější fotbalové zápasy.

Střípky z historie

První pivovarskou hospodu pivovar Ostravar slavnostně otevřel téměř na den přesně před 117 lety - šestého srpna roku 1899. Jednalo se o pivovarský hostinec v Cihelní ulici, který vystavěl známý ostravský stavitel Arnošt Mortek. Hospoda se vyznačovala prostornými restauračními místnostmi a společenskými sály. Na čepu bylo Královské pivo za 8 krejcarů a pak vyhlášená pochoutka ostravského pivovaru – speciál Černý Havíř. Velkou novinkou a konkurenční výhodou první ostravarské hospody byla letní zahrádka, která měla v Moravské Ostravě na konci 19. století premiéru. Lidé si v hospodě mohli zahrát také kuželky, kulečník a karty.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist