Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Zimní speciál ze spilky od Ostravaru se jmenuje Grifel

23. listopad 2017  České nápoje   komentáře (0)  336 x

Pivovar Ostravar přichází před Vánocemi s druhou generací pivních speciálů ze spilky. Speciály ze spilky jsou chuťově zajímavá a netradiční piva vařená v malých limitovaných várkách. Fermentují tradičním způsobem v otevřených kádích spilky. Prvním pivem druhé generace těchto speciálů byl vybrán silný čtrnáctistupňovitý Grifel. Ležák, který je svým složením a charakterem ideálním pivem pro zimní období.

Zimní speciál ze spilky od Ostravaru se jmenuje GrifelZimní speciál ze spilky od Ostravaru se jmenuje Grifel

Pivovar Ostravar byl vždy vyhlášený svými pivními speciály. Tím nejznámějším je sametový Velvet s lavinovým efektem, který byl také prvním úspěšným speciálem v Česku vůbec. K tradici pravidelného vaření speciálů se pivovar vrátil v létě 2014. Důvodem byl jak velký zájem ze strany pivařů, tak poptávka ze strany majitelů hospod a restaurací.

Vlajkovou lodí první generace Speciálů ze spilky se stal tmavý ležák Černá Barbora. Výrazně hořké černé pivo dostalo jméno po patronce ostravských havířů. Vaří se ze čtyř sladů a na rozdíl od mnoha jiných černých piv není uměle přislazováno. Od první várky si pivo získalo  mezi pivaři velkou oblibu a pivovar ho pak pro velký zájem opakovaně uvařil i v letech následujících.

Kromě Černé Barbory mohli milovníci piva v první generaci Speciálů ochutnat také svrchně kvašený ALE Rubynebo Letní 11 uvařenou z amerického chmele s výrazným citrusovým aroma. Tradici piv pro chladné období konce roku pak loni začala také velmi úspěšná Zimní 14.

Speciály ze spilky byly stáčeny výhradně do sudů. Je to proto, aby pivovar nalákal milovníky piva k návštěvám hospod a restaurací a zároveň tím podpořil jejich majitele. A mezi hospodskými je o ně velký zájem. “Podíl Speciálů ze spilky na naší celkové produkci neustále roste a počet hospod, které zařazují Speciály do své nabídky se v průměru  tři roky po sobě meziročně zvyšuje o více než 40%,” říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.

Nové pivo každé tři měsíce

Na dosavadní úspěšnou řadu má nyní navázat druhá generace Speciálů ze spilky. “Druhá generace Speciálů přinese našim spotřebitelům další chuťově zajímavá piva,” říká vrchní sládek. “Při přípravě nové řady budeme opět používat  nové receptury s netradiční kombinací chmelů a sladů ,” prozrazuje Roman Richter. “Myslím, že se naši příznivci mají na co těšit.”

Ve srovnání s první generací se změní četnost, dostupnost i jména piv. “Vytvořit nové pivo není úplně jednoduché. V první generaci speciálů jsme přišli s novým pivem jedenkrát za rok. Ve druhé řadě bychom rádi nabídli našim spotřebitelům nové pivo každé 3 měsíce. Při návštěvě hospody tak budou moci pivaři mnohem častěji ochutnat jeden z našich speciálů.“

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist