Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Dnes začínají v Masných krámech zvěřinové hody

16. říjen 2017  České nápoje   komentáře (0)  126 x

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravuje pro hosty již desátý ročník „Zvěřinových hodů“. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, jelen, divoká kachna, bažant), kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na talířích se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých ročníků – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

Dnes začínají v Masných krámech zvěřinové hodyDnes začínají v Masných krámech zvěřinové hody

Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu,“ dodává Luděk Hauser.

Masné krámy připravují další dvě gastroakce již na listopad – budou to tradiční „Svatomartinské posvícení“ a „Burgry a steaky“. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, který se čepuje z tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Zvěřinové hody v Masných krámech (16. – 22. 10. 2017)

Aperitiv
0,02l Hruškovice s hruštičkou     25,- Kč

Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slanině balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo    69,- Kč

Polévka
0,22l Silný vývar z bažanta se zeleninou a nudlemi     45,- Kč

Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 159,- Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 179,- Kč
150g Zvěřinové ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 169,- Kč
150g  Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 179,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 209,- Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, div. kachní prsa, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 219,- Kč

Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka     79,- Kč

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist