Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Vstupenky na pražský festival šampaňského jsou ještě v prodeji

11. říjen 2017  České nápoje   komentáře (0)  44 x

Grand Jour de Champagne se koná od 31. října - 8. listopadu v Praze a Brně. Bohatý program zahrnuje kromě velkolepé přehlídky prestižních champagne domů Champagne Exhibition také banket „Champagne menu Glenn Viel“ pod taktovkou šéfkuchaře „dvoumichelinské“ kultovní restaurace L´Oustau de Baumani?re v Provence. Vybrané akce se uskuteční také v Buquoyském paláci (sídlo francouzského velvyslanectví), ve Francouzské restauraci Obecního domu nebo restauraci SaSaZu.

Vstupenky na pražský festival šampaňského jsou ještě v prodejiVstupenky na pražský festival šampaňského jsou ještě v prodeji

Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno), novinkou je zapojení čerstvé hvězdy mezi moravskými podniky – designové restaurace Signature. Její zakladatelé, Jiří Lešikar (mj. ambasador champagne domu de Venoge) a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1, což se jim bezezbytku podařilo. Pomáhá jim v tom také šéfkuchař Pavel Veltruský, který vařil i pro hollywoodské hvězdy Jakea Gyllenhaala nebo Julii Roberts.

Hvězdné menu připraví Glenn Viel, šéfkuchař dvoumichelinské restaurace L´Oustau de Baumanire v Provence Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Letos přijal nabídku organizátorů Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L´Oustau de Baumani?re v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial. Letošní menu by podle znalců mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne. Glenn Viel si zakládá na používání kvalitních produktů, kombinaci různých, zdánlivě nesourodých chutí i na těch nejmenších detailech.

Dnes již komplex restauračních a ubytovacích služeb L´Oustau de Baumanire v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017

Úterý 31. října

Top lahev – Delamotte 1964 MAGNUM, 17:00 - 19:00, Ellory Cafe Praha

Středa 1. listopadu

Banket - Champagne menu Glenn Viel (**), Francouzská restaurace, Obecní dům, Praha

Čtvrtek 2. listopadu

Asia welcomes Champagne, SaSaZu

Banket - Champagne menu Glenn Viel (**), 20:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie, Praha

Pátek 3. listopadu

Champagne Exhibition, 13:00 - 18:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha

Sobota 4. listopadu

Snídaně s champagne a lanýži, 9:30 - 12:00 Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha

Úterý 7. listopadu

Champagne Exhibition, 15:00- 19:00, hotel International, Brno

Středa 8. listopadu

Signature de Venoge Embassy Dinner, Restaurant Signature, Brno

Opusy předních enologů 90. let, Ellory Cafe, Praha

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist