Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Absinthe METELKA

25. srpen 2016  České nápoje   komentáře (0)  622 x

Historie Absinthu Metelka sahá do třicátých let minulého století, kdy začal Antonín Metelka, zakladatel rodinné firmy, vyrábět mezi jinými likéry a lihovinami také absint, a to výhradně z macerátu bylin. Dodnes se Antonínův vnuk, Milan Metelka, drží rodinné tradice, a proto i současná společnost Milan Metelka a.s. využívá původních rodinných receptur.

Produktová řada AbsintheProduktová řada Absinthe

Absint jako zajímavý artikl vstoupil ve větší míře na český trh v 90. letech, kdy celkově vzrostla poptávka po tomto typu lihovin. Tuzemští výrobci se vzhledem k preferencím českého konzumenta zaměřili převážně na maceraci bylin a vynechali destilaci typickou pro výrobu zahraničních, švýcarských a francouzských, absintů. Výsledkem byl tzv. Bohemia absint – český absint, který zjemňuje typickou výraznou chuť a vůni anýzu a fenyklu a naopak macerací zvýrazňuje nahořklou bylinnou chuť, kterou historicky český spotřebitel upřednostňuje.

Společnost Metelka se dnes při výrobě absintů zaměřuje na výslednou jemnost produktů a pro většinu příznivců také jejich přijatelnější přímou konzumaci. Pro dosažení tohoto výsledku kombinuje výrobní metody, přičemž své výrobky hrdě řadí do kategorie českého absintu.

Produktová řada Absinthe

Produktová řada Absinthe Metelka nabízí hned čtyři výrobky: Absinthe Verdoyante, Absinthe Naturelle, Absinthe Couperosée a Absinthe De Moravie. Jedná se o tradiční hořké bylinné lihoviny s obsahem thujonu a vysokým procentem alkoholu. Jsou vyráběny na speciálním maceračním zařízení, díky čemuž je dosaženo jedinečné přírodní charakteristiky nápoje.

Historicky první vyráběný Absinthe Verodoyante je nahořklý, zelený, tradiční výrobek s ověřenou kvalitou. V chuti je cítit anýz a fenykl, a dále macerát pelyňku, koriandru a destilát bylin a koření. Výborně chutná ředěný ledem v poměru 1:2.

Absinthe Naturelle je přírodní produkt bez barviv, zastupuje jemnost a vytříbený vkus. Chuť zvýrazňují plody koriandru, které jsou součástí každé láhve.

Zcela jiný poměr bylin při maceraci určuje výrazně hořkou chuť Absinthe Couperosée. Jasná červená barva i osobitá chuť reprezentuje mládí, sílu, odlišnost.

Originální kombinaci bylin charakteristických pro jižní Moravu a zlatou trojici bylin (pelyněk, anýz a fenykl) v sobě spojuje Absinthe De Moravie. Výrazné, přitom příjemné, aroma i chuť můžete ocenit při přímé konzumaci nebo třeba při klasickém absintovém rituálu

Zdroj: Workshop Absinthe Metelka

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist