Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Nejlepší vína Čech a Moravy v soutěži Salon vín České republiky 2017

24. leden 2017  České nápoje   komentáře (0)  1267 x

Do letošního ročníku národní soutěže „Salon vín České republiky 2017“ bylo zařazeno 5 vín z produkce skupiny BOHEMIA SEKT. U degustační komise uspěly sekty Bohemia Sekt Prestige brut 2013 a Chateau Bzenec brut 2013, které obsadily obě dvě místa vyhrazená pro kategorii šumivých vín, a také bílá vína ročníku 2015 - Víno Mikulov Sommelier Club Ryzlink rýnský, Habánské sklepy Rulandské bílé a Chateau Bzenec Terroir Collection Rulandské bílé.

Nejlepší vína Čech a Moravy v soutěži Salon vín České republiky 2017Nejlepší vína Čech a Moravy v soutěži Salon vín České republiky 2017

„Zařazení do prestižního výběru 100 nejlepších moravských a českých vín pro nás znamená ocenění dlouhodobé kvality našich sektů i tichých vín. Stejně jako loni jsme obsadili obě místa vyhrazená v Salonu vín ČR sektům a celkem získali pět zlatých medailí. Navíc dalších osm vín se umístilo ve druhé stovce oceněných a odneslo si tak stříbrné medaile,“ říká ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek.

V rámci národní soutěže Salon vín ČR porotci vybírají každý rok sto nejlepších českých a moravských vín, která jsou oceněna zlatou medailí. Letošní ročník se nesl ve znamení rekordů – nominovaných vinařů bylo více než 150 a celkem bylo v nominačních kolech hodnoceno 2020 vín, což je o téměř 40 % více než v minulém roce. Salon vín se tak stal největší vinařskou soutěží v České republice.

Vítěznou stovku vín můžete ochutnat od 4. února 2017 ve Valticích, kde bude ve sklepních prostorách zámku otevřena nová celoroční expozice. Pokud je pro vás jižní Morava příliš daleko, nechte se inspirovat několika tipy, které si můžete jednoduše zakoupit v obchodech či na stránkách www.osobnivinoteka.cz a vychutnat si je v pohodlí domova.

Vína umístěná v Salonu vín 2017:

Bohemia Sekt Prestige brut

Sekt vyráběný tradiční metodou kvašením v láhvích vyniká svým osobitým charakterem, nezaměnitelnou chutí a příjemnou zelenkavě zlatavou barvou. Jeho osvěžující jemná vůně citrusových plodů je doplněna svěží a ovocnou chutí připomínající vyzrálé plody. Cuvée z Ryzlinku rýnského a vlašského dodává svěžest a lehkost, Rulandské bílé pak květnatou vůni. Možno zakoupit na osobnivinoteka.cz. Orientační cena v obchodech: 237 Kč.

Chateau Bzenec brut

Tento ročníkový sekt je vyráběn klasickou metodou kvašením v láhvi a jeho cuvée je čistý Ryzlink rýnský. Jiskrný vzhled s jemným dlouhotrvajícím perlením doplňuje jemná vůně s ovocitým podtextem sladké broskve. Chuť tohoto sektu je středně plná s vyrovnanou kyselinkou a ovocnou lehkostí. Možno zakoupit na osobnivinoteka.cz. Orientační cena v obchodech: 194 Kč.

Víno Mikulov Sommelier Club Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr

Ryzlink rýnský je právem označován za krále vín. Vyniká zlatavě žlutou barvou s jemným aroma lipového květu. Chuť tohoto vína je plná, lehce pikantní a kořenitá. Skvěle se hodí k mořským plodům, sladkým dezertům a drůbeži. Možno zakoupit na osobnivinoteka.cz. Orientační cena v obchodech: 139 Kč.

Habánské sklepy Rulandské bílé 2015 pozdní sběr

Toto víno vyniká především svou exotickou vůní a chutí s tóny ananasu či banánu, kterou harmonicky doplňuje světle žlutě zlatavá barva. Výborně se snoubí například s tvrdými zralými sýry či mořskými plody. Možno zakoupit na osobnivinoteka.cz. Orientační cena v obchodech: 190 Kč.

Chateau Bzenec Terroir Collection Rulandské bílé 2015 pozdní sběr

Nižší žlutá barva se zelenkavými odlesky podtrhuje bohatou vůni připomínající hrušku, podzimní jablka a ananas. Středně plná šťavnatá chuť navazuje na vůni s příjemným pikantním charakterem a delší minerální dochutí. Možno zakoupit na osobnivinoteka.cz. Orientační cena v obchodech: 239 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist