Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Ocenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z Čejkovic

1. září 2017  České nápoje   komentáře (0)  239 x

Ocenění ZLATÝ KLAS 2017 si z výstavy Země živitelka odnesly Templářské sklepy Čejkovice za víno Rulandské šedé 2015 polosladké. Prestižní ocenění předal vinařům osobně ministr zemědělství pan Marian Jurečka.

Ocenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z ČejkovicOcenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z Čejkovic

Dne 24. 8. 2017 proběhlo v rámci výstavy Země živitelka slavnostní vyhlášení 44. ročníku soutěže Zlatý klas 2017. Vítězství ve velmi silně obsazené kategorii „Nejlepší potravinářský produkt“ a prestižní zlatou plaketu z rukou ministra Mariana Jurečky si odnesli z Českých Budějovic zástupci vinařského družstva Templářské sklepy Čejkovice. Ocenění Zlatý klas získalo víno Rulandské šedé 2015 s přívlastkem pozdní sběr z nejvyšší templářské řady Sanctus Victoria.

Ing. Bohdan Špička, nový marketingový a obchodní ředitel Templářských sklepů Čejkovice, dodává: „Vína nejen z této naší nejvyšší řady Sanctus Victoria získávají pravidelně ocenění na prestižních tuzemských i zahraničních soutěžích. Dlouhodobě tak lze vysledovat, že vysoká úroveň našich vín není náhodná, ale je dána především kvalitou vlastních surovin a dlouhodobou poctivou a odbornou prací našich sklepmistrů.“

Rulandské šedé 2015
jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr, polosladké
Řada:   Sanctus Victoria
Spec. edice:   700. let výročí Karla IV.
Vinařská oblast:   Morava
Podoblast:   slovácká
Obec:   Hrušky
Trať:   Újezd
Poloha vinice:   rovinatý pozemek
Půda:   těžší černozem s příměsí písku
Stáří vinice:   4 roky
Cukern. hroznů při sklizni:   23,2°NM
Datum sklizně:   5. 10. 2015
Obsah kyselin:   6,3 g/l
Obsah zbytk. cukru:   13,7 g/l
Obsah alk.:   13,5%
Počet vyrob. láhví:   5 290 ks

Charakteristika vína

Víno s olejovou viskozitou a lehce oranžovou barvou naznačuje, že se jedná o víno z vysoce vybarvených a přezrálých hroznů Rulandského šedého.

Vůně je intenzivní a vydatná připomínající zralý pomeranč a sušené ovoce. Chuť je mohutná, vrstevnatá, dominují marmeládové tóny s dochutí přezrálého grepu.

K vínu jsou vhodné vepřové kotletky, zapečený kapr a tvarohové sýry.

Použitá technologie výroby

Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po dvou hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 19 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo 32 denní ležení vína na jemných kalech.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist