Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Úspěch českých vín na PIWI Weinpreis 2017

3. listopad 2017  České nápoje   komentáře (0)  1196 x

V říjnu tohoto roku proběhla mezinárodní soutěž interspecifických odrůd PIWI Weinpreis, které se účastnili i naši vinaři. Jde o největší soutěž vín rezistentních odrůd na světě, která se uskutečňuje v Německu a letos proběhla již posedmé. Počet vzorků vín pravidelně rok od roku narůstá, letos soutěžilo 339 vzorků interspecifických odrůd ze 14 zemí světa. 18 z nich získalo velkou zlatou medaili, 133 zlatou medaili a 142 stříbrnou medaili.

Úspěch českých vín na PIWI Weinpreis 2017Úspěch českých vín na PIWI Weinpreis 2017

Letos vína z ČR velkou zlatou medaili nezískala, ale nebyli jsme daleko od ní. Velké zlaté medaile obdržela jen vína z Německa, Švýcarska a po jedné ze Štýrska, Jižních Tyrol a z Polska. Není divu při pohledu na počet dodaných vzorků vín: Německo 185, Švýcarsko 48, Rakousko 15, Itálie 16, Polsko 6, ČR 8.

Naším nejlépe hodnoceným vínům (Laurot bio pozdní sběr 2015 a Rinot zemské víno 2015, obě z Vinselektu Michlovský, a.s.) chyběl k získání velké zlaté medaile jen 1 bod na 100 stupňové stupnici. Zlatou medaili získaly ještě Nativa 2013, zemské víno z Vinselektu a Savilon, pozdní sběr, 2016 z Žernoseckého vinařství, s.r.o. Zase o jeden bod uniklo „zlato“ vínům Hibernal pozdní sběr 2013 od Františka a Hany Mádlových a Savilonu zemské víno, 2015 z Vinselektu Michlovský, a.s., obě získala stříbrnou medaili.

Celkově lze konstatovat, že naše vína dopadla velmi dobře. Ani jeden vzorek z ČR nebyl ohodnocen níže než stříbrnou medailí. Potěšující je i fakt, že naše odrůdy se začínají pěstovat i v zahraničí: zlatou medaili získal rakouský Bioweinhof Paradeiser za cuvée Regent, Marlen, Laurot a Kofranka 2016 a stříbrnou medaili Nativa 2015 z Vinárstvo Hladký ze Skalice.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist