Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Vinařská technologie - nová odborná kniha

29. červen 2017  České nápoje   komentáře (0)  261 x

Na slavnostním vyhlášení výsledků mezinárodní soutěže Oenoforum 2017 ve Slavkově u Brna byla 23. června pokřtěna a uvedena na trh nová odborná publikace „Vinařská technologie“. Určena je všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín.

Vinařská technologie - nová odborná knihaVinařská technologie - nová odborná kniha

Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také poznatky o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína.

Autory knihy jsou vysokoškolský pedagog se specializací na víno doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. a Ing. Jan Stávek, Ph.D. – enolog a nezávislý lektor. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory dvanácti zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu ilustrativních obrázků, tabulek a grafů. Je vázaná a vytištěná na kvalitním křídovém papíře v rozsahu 463 stran.

Tato kniha si klade ambice stát se nezbytnou pomůckou všech moravských a českých vinařů i učebnicí pro studenty vinařství. Její přidanou hodnotou je zařazení aktuálních poznatků a zkušeností několika předních oenologů. K dostání je v Národním vinařském centru ve Valticích a přes jeho e-shop na www.vinarskecentrum.cz, ve vinařských prodejnách a ve vybraných knihkupectvích.

Obsah knihy

  • Sklizeň a zpracování hroznů
  • Kvasinky a alkoholové kvašení
  • Výroba rosé vín
  • Výroba červených vín
  • Bakteriální odbourávání kyselin
  • Školení vína
  • Nádoby ve vinařství
  • Zrání a skladování vína
  • Finalizace vína
  • Nedostatky, vady a nemoci vín
  • Analýza látkových složek vína
  • Speciální technologie
  • Druhotné výrobky z révy vinné
  • Vybrané právní předpisy pro vinařství a systém HACCP
  • Souhrn
  • Seznam literárních zdrojů
  • Rejstřík

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist