Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Namíchejte si nealkoholické koktejly podle receptů světových barmanů!

11. červenec 2017  České nápoje   komentáře (0)  397 x

Počasí českého léta se rok od roku přibližuje tomu, co jsme dříve znali jen z jižních krajin, proto je načase zvykat si na osvěžující drinky bez alkoholu, které v parných dnech nahradí obligátní vodu či pivo. Na řadu přichází nejrůznější koktejly, které osvěží, povzbudí a díky správně složeným ingrediencím doplní stopové prvky a minerály. Ty tělo nevyhnutelně potřebuje a v horku velmi rychle ztrácí.

KAREL GO(LD)TTKAREL GO(LD)TT

Skvělou inspirací je každoroční světová soutěž v míchání nealkoholických drinků Mattoni Grand Drink. Letos se v Česku konal již jubilejní dvacátý ročník, který opět přinesl překvapivě chutné a neotřelé drinky. Vzhledem k tomu, že dříve exotické ingredience, které mnoho koktejlů obsahuje, se již mohou bez problémů sehnat i u nás, bude příprava i pro barmanského laika příjemnou cestou kulinářského sebevzdělání.

Tento rok byl kvůli dvacátému ročníku speciálně vytvořen signature drink s podmanivým názvem „Dolce 20“ (sladká dvacítka). Jednoduchý a přitom příjemně svěží koktejl, který si připraví bez problémů každý sám.

Podívejte se na následující koktejly z rukou těch nejlepších. Jedná se o koktejly barmanů, kteří se probojovali do finálové pětky a bojovali v rámci MGD o výhru 10 000 dolarů. Součástí všech koktejlů je minerální voda Mattoni, která díky svému ideálnímu přírodnímu složení dodá horkem unavenému tělu potřebné minerály a stopové prvky, jmenovitě například hořčík a vápník. Není náhodou, že se kvůli jedinečnému složení stala oficiální vodou Mezinárodní barmanské asociace (IBA).

„Dolce 20“ - Signature drink k 20. výročí MGD

Ingredience:

  • 2cl vanilkový sirup
  • 1cl bezinkový sirup
  • 3cl jablečný džus
  • 1cl citronová šťáva
  • Dolít Mattoni
  • Ozdoba:
  • Celá skořice
  • Pepř

Postup přípravy:

Sirupy, džus a citronovou šťávu postupně nalijeme do šejkru, doplníme rozdrceným ledem, pořádně protřepeme, aby se všechny ingredience spojily, nalijeme do sklenice a dolijeme Mattoni.  Nakonec přisypeme trošku mleté skořice a pepře, jako ozdobu vložíme kousky skořicového dřívka do sklenice. Drink bude krásně ovoněný, osvěžující, s pikantním dozvukem.

„ECO-TTONI“ – soutěžní drink vítěze českého národního kola Jana Lukase, 2. místo ve světovém finále MGD, cena za Best Innovation a Best Design

Ingredience:

  • 4 cl domácí jahodový cordial
  • 0,5 cl čerstvá okurková šťáva
  • 1 cl domácí levandulová voda
  • 1 bs anýzový sirup Monin
  • Dolít Mattoni Grand perlivá

Ozdoba: levandule, jedlá hlína (krupicový cukr s 90% čokoládou)

Postup přípravy:

Do sklenice připravíme namražené šungitové kameny a na ně nalijeme všechny ingredience včetně minerální vody Mattoni. Místo brčka vložíme citronovou trávu s odstraněným středem. Zakryjeme korkovou podložkou, kterou zasypeme jedlou hlínou a dozdobíme levandulí.

„Royal Ruby“ – vítězný drink světového finále MGD 2017 finské barmanky Aliny Laaksonen

Ingredience:

  • 10 cl Mattoni Grand perlivá
  • 25 g čerstvé maliny
  • 3 cl ananasový džus
  • 1,5 cl rebarborový sirup
  • 6 ks listů máty
  • ¼ bs prášku s příchutí koláče

Ozdoba: jedlé květy, limetka, máta

Postup přípravy:

Do sklenice nasypeme led, abychom ji vychladili. Do míchací sklenice nasypeme maliny a mátu a rozdrtíme. Přidáme ananasový džus, led a přilijeme Mattoni perlivou a pečlivě promícháme barovou lžící. Ze sklenice vysypeme led a nalijeme do ní přes sítko směs z míchací sklenice. Přidáme rebarborový sirup a prášek s příchutí koláče a ozdobíme.

„KAREL GO(LD)TT“ – 3. místo MGD 2017 barmana Stefana Hanedera z  Rakouska

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI perlivá
  • 1,5 cl MONIN Matcha Green Tea sirup
  • 0,5 cl MONIN Falernum sirup
  • 2 cl Verjus (domácí mošt z nezralých vinných hroznů)
  • 0,5 cl čerstvé šťávy z ovoce kumkvat (lze nahradit pomerančem)
  • 0,1 gr zlata

Postup přípravy:

Všechny ingredience postupně umícháme ve vysoké sklenici

„MATTONI IN BLACK“ - Raitis Akerblums z Lotyšska, finálová pětka MGD 2017

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI perlivá
  • 2 cl 100% třešňový džus
  • 2 cl 100% malinový džus
  • 1 cl MONIN Falernum sirup
  • 15 gr rukolového salátu
  • 3 špetky angostura bitter

Ozdoba: maliny, pomerančová kůra, vanilka

Postup přípravy:

Ingredience vložíme postupně do šejkru, jemně pomačkáme, dolijeme MAttoni a důkladně protřepeme.

„SCANDINAVIAN MATTONI DETOX“ – finálová pětice, Tomislav  Komljenovic Švédsko

Ingredience:

  • 10 cl MATTONI Grand perlivá
  • 2 cl Bezinkový Zero Syrup
  • 5 gr bezinkové a angreštové marmelády
  • 12 gr citrónového krému
  • 3 cl domácí citronové a koprové šťávy
  • 0,05 cl Aqvavitová esence

Postup přípravy:

Ingredience postupně naložíme do šejkru a důkladně protřepeme. Podáváme ve sklenici se širokým okrajem.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist