Světlým ležákům kraluje Zubr Premium
1. říjen 2017 České nápoje komentáře (0) 2025 xDlouhodobě oceňovanou kvalitu piv z produkce pivovaru Zubr stvrdil absolutní triumf v degustační soutěži České pivo 2017, když pivovar získal vítězný double mezi ležáky. Nejlepším ležákem roku 2017 se stal Zubr Premium, který opanoval nejprestižnější kategorii soutěže, první místo v kategorii jedenáctistupňových piv získal čtyřikrát chmelený ležák Zubr Grand. Úspěch slavil také Zubr Classic třetím místem v kategorii světlých výčepních piv.
Zubr Premium tak navázal na vítězství z roku 2015 v téže soutěži a na absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016. „Velmi nás těší, že si v letošním roce opět připisujeme další medailová umístění, obzvláště, že si vezeme domů nejvyšší ocenění v královské kategorii, tedy kategorii prémiových ležáků a zároveň i v kategorii jedenáctistupňových ležáků. Právě ležáky jsou vlajkovou lodí našeho pivovaru, které slaví úspěchy nejen na poli soutěžním, ale i mezi zákazníky,“ komentuje letošní ocenění Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Pivovar Zubr, který v letošním roce oslavil 145. výročí položení základního kamene, si zakládá na tradiční výrobě a kvalitních regionálních surovinách. „Vaříme poctivé české pivo, které oceňují pivovarští odborníci i naši konzumenti, kteří jsou často ještě přísnějšími hodnotiteli. Dlouhodobě sázíme na tradiční technologie a klasickou výrobu, abychom všem milovníkům zlatého moku mohli vždy nabídnout jen to nejlepší,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr, jejíž piva si za posledních dvacet let odnesla desítky cen z prestižních českých i zahraničních degustačních soutěží.
Úspěchu v letošním ročníku soutěže se dočkala i piva ze sesterského pivovaru Litovel, která si odvezla dvě ocenění pro svá tmavá piva a vítezství v kategorii světlých výčepních piv pro Litovel Moravan. Pivovarská skupina PMS celkově získala celkem šest ocenění a stala se jednoznačně nejúspěšnější skupinou soutěže České pivo 2017.
Odbornou soutěž České pivo vyhlašuje každoročně Český svaz pivovarů a sladoven již od roku 2001. Odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise, která za dohledu notáře posuzuje senzorické vlastnosti piva, je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Objektivita hodnocení je zajištěna dvoukolovým hodnocením.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!