Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Profesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary Challenge

23. prosinec 2018  České nápoje   komentáře (0)  320 x

Jakub Holý, kuchař z pražské restaurace Aureole, se stal vítězem nové kulinářské soutěže Chef Club Culinary Challenge. Ta se konala v pátek 7. prosince v Akademii Grosseto v Průhonicích, kdy se ve finálovém kole utkalo celkem 10 kuchařů. Vítěz se může radovat z hlavní ceny, podívá se do francouzského Lyonu na finále jedné z nejprestižnějších kuchařských soutěží Bocuse d’Or.

Profesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary ChallengeProfesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary Challenge

První ročník gastronomické soutěže Chef Club Culinary Challenge se konal pod záštitou značky Chef Club společnosti Vitana FoodService ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Chtěli jsme dát kuchařům možnost porovnat své znalosti a umění, inspirovat se od ostatních a vyzkoušet si naostro soutěžní gastronomii. Všichni komisaři mají velké zkušenosti a jsem přesvědčený, že z jejich poznámek a kritiky je možné načerpat spoustu námětů ke zlepšení,“ popisuje záměr soutěže Marek Procházka z Vitana FoodService. Výkony soutěžících posuzovala profesionální porota s mezinárodními zkušenostmi složená z členů Národního týmu AKC. Soutěž byla koncipovaná jako dvoukolová. Do finále tak po pečlivém výběru a hlasování postoupilo pouze deset nejlepších.

V posledním kole soutěžící připravovali dvouchodové menu, jehož tématem bylo 100. výročí vzniku ČSR. Úkolem bylo uvařit s použitím tradičních českých surovin předkrm z kuchaného pstruha duhového a jako hlavní ingredienci pro hlavní chod použít kachní prsa s kůží. Úspěch souboje však nespočíval pouze v samotném vaření, ale také ve schopnosti udržet si po celou dobu přípravy vzorný pořádek na pracovišti, dodržet technologické postupy, využít maximálně všechny suroviny a mít co nejmenší odpad.

Absolutním vítězem se letos stal Jakub Holý z restaurace Aureole, druhý byl Martin Košťál z Valmer restaurant v Českých Budějovicích. Třetí místo obsadil Michal Gožo z Hotelu Dvořák v Táboře.

Chef Club Culinary Challenge má parametry mezinárodní soutěže. Hodnoceny jsou výsledné pokrmy, příprava, hygiena, správné kuchařské postupy i zacházení se surovinami. Body mohou kuchaři nasbírat za chuť, kreativitu a především za prezentaci. Celý souboj posuzoval prezident AKC ČR Miroslav Kubec, akreditovaný komisař WACS a lektor Kulinářské Akademie EU Marek Svoboda, vedoucí gastronomických předmětů na Bukaschool Roman Sejval, manažer Národního týmu AKC ČR Tomáš Popp nebo čerstvý držitel zlaté medaile z Lucemburska Martin Svatek.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist