Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Risotto se sektem Rotkäppchen

7. září 2020  České nápoje   komentáře (0)  434 x

Jelikož do originál italského risotta patří i víno, inspirovali jsme se a přiravili jsme pro vás risotto s Rotkäppchen Demi Sec. Italské risotto je plnohodnotný první chod. Jeho příprava je jednoduchá.

Risotto se sektem RotkäppchenRisotto se sektem Rotkäppchen

Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru.

Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.

K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.

Ingredience:

  • 300 g rýže Arborio
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 3 cm másla
  • 250 g strouhaného parmezánu
  • 1 menší cibule
  • 1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
  • pár lístků bazalky

Postup:

1)      Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.

2)      Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5dc. Nechte ho vypařit.

3)      Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.

4)      Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.

5)      Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist