Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Hugo klobása jako regionální potravina

24. květen 2018  České nápoje   komentáře (0)  674 x

Regionální potravina je ocenění, které pravidelně uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna.

Hugo klobása jako regionální potravinaHugo klobása jako regionální potravina

Regionální potravina, ocenila recepturu na zlatou Hugo klobásu, která se po 11 let nezměnila

V roce 1997 řezník Martin Šustr vyhrál v tombole prase a světlo světa spatřily klobásy, následně pojmenované Hugo. Chuť vlastních uzenin testoval na rodině a přátelích, a protože jim chutnalo, a nasbíral potřebné zkušenosti, rozhodl se postavit na vlastní nohy a otevřel si pojízdnou prodejnu. Ta zajíždí do 23 obcí v Jihočeském kraji a potkat ji můžete i na farmářských trzích. Do soutěže Regionální potravina jsem se přihlásil, protože jsem byl hrdý na své uzeniny,“ říká Martin Šustr, řezník tělem i duší. Vítězství v soutěži a obdržení loga kvality na čtyři roky mu pomohlo s propagací. Vychutnejte si báječné Hugo klobásy i vy v poctivé zelňačce.

Poctivá zelňačka

  • 2 ks Hugo klobásy – Martin Šustr, vítěz Regionální potraviny v Jihočeském kraji v roce 2017
  • 1 ks větší cibule
  • mletá sladká paprika
  • hladká mouka
  • 2 l vody
  • 2 ks brambor
  • 500 g kyselého zelí
  • bobkový list
  • kmín
  • černý pepř
  • sůl
  • máslo

Hugo klobásu nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, papriku a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Přidáme vodu, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a kmín. Přidáme nakrájené brambory a nasekané zelí. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou charakteristické rysy výrobků značky Regionální potravina.

Na webových stránkách Regionální potraviny www.regionalnipotravina.cz najdete seznam všech držitelů, produktů či regionálních receptů. V interaktivním kalendáři jsou zaznamenány akce a veletrhy pro spotřebitele i výrobce.

Zdroj: Tisková informace

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist