Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Profesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary Challenge

23. prosinec 2018  České nápoje   komentáře (0)  1149 x

Jakub Holý, kuchař z pražské restaurace Aureole, se stal vítězem nové kulinářské soutěže Chef Club Culinary Challenge. Ta se konala v pátek 7. prosince v Akademii Grosseto v Průhonicích, kdy se ve finálovém kole utkalo celkem 10 kuchařů. Vítěz se může radovat z hlavní ceny, podívá se do francouzského Lyonu na finále jedné z nejprestižnějších kuchařských soutěží Bocuse d’Or.

Profesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary ChallengeProfesionální kuchaři soutěžili v Chef Club Culinary Challenge

První ročník gastronomické soutěže Chef Club Culinary Challenge se konal pod záštitou značky Chef Club společnosti Vitana FoodService ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Chtěli jsme dát kuchařům možnost porovnat své znalosti a umění, inspirovat se od ostatních a vyzkoušet si naostro soutěžní gastronomii. Všichni komisaři mají velké zkušenosti a jsem přesvědčený, že z jejich poznámek a kritiky je možné načerpat spoustu námětů ke zlepšení,“ popisuje záměr soutěže Marek Procházka z Vitana FoodService. Výkony soutěžících posuzovala profesionální porota s mezinárodními zkušenostmi složená z členů Národního týmu AKC. Soutěž byla koncipovaná jako dvoukolová. Do finále tak po pečlivém výběru a hlasování postoupilo pouze deset nejlepších.

V posledním kole soutěžící připravovali dvouchodové menu, jehož tématem bylo 100. výročí vzniku ČSR. Úkolem bylo uvařit s použitím tradičních českých surovin předkrm z kuchaného pstruha duhového a jako hlavní ingredienci pro hlavní chod použít kachní prsa s kůží. Úspěch souboje však nespočíval pouze v samotném vaření, ale také ve schopnosti udržet si po celou dobu přípravy vzorný pořádek na pracovišti, dodržet technologické postupy, využít maximálně všechny suroviny a mít co nejmenší odpad.

Absolutním vítězem se letos stal Jakub Holý z restaurace Aureole, druhý byl Martin Košťál z Valmer restaurant v Českých Budějovicích. Třetí místo obsadil Michal Gožo z Hotelu Dvořák v Táboře.

Chef Club Culinary Challenge má parametry mezinárodní soutěže. Hodnoceny jsou výsledné pokrmy, příprava, hygiena, správné kuchařské postupy i zacházení se surovinami. Body mohou kuchaři nasbírat za chuť, kreativitu a především za prezentaci. Celý souboj posuzoval prezident AKC ČR Miroslav Kubec, akreditovaný komisař WACS a lektor Kulinářské Akademie EU Marek Svoboda, vedoucí gastronomických předmětů na Bukaschool Roman Sejval, manažer Národního týmu AKC ČR Tomáš Popp nebo čerstvý držitel zlaté medaile z Lucemburska Martin Svatek.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist