Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Pstruhová sezóna dorazí i do Masných krámů

17. duben 2018  České nápoje   komentáře (0)  492 x

českobudějovické restauraci Masné krámy tento týden přivítají zahájení pstruhové sezóny. Již po jedenácté se na stolech objeví čerství pstruzi ze šumavské říčky Spůlka. Chlazené ryby dodá vyhlášené Pstruhařství MLÝNY z Žáru u Vacova. Nabídku obohatí i speciality ze stále oblíbenější jarní zeleniny – medvědího česneku. Akce začne ve středu 18. dubna a potrvá do neděle 22. dubna.

Pstruhová sezóna dorazí i do Masných krámůPstruhová sezóna dorazí i do Masných krámů

„Sezóna medvědího česneku právě vrcholí. Je to velmi zdravá jarní bylinka. Navíc se její jemné aroma velmi dobře hodí k dochucování rybího masa. Také proto se nejoblíbenější úpravou posledních několika let stal grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Lidé budou moci zároveň ochutnat několik dalších jídel okořeněných medvědím česnekem.

Restaurace nabízí hostům klasickou českou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz

O medvědím česneku

Česnek medvědí (Allium ursinum) je lesní druh, který roste v lužních a listnatých lesích, kolem potoků či na úpatích svahů. Má rád vlhké, humózní a kypré půdy. Často se vyskytuje hromadně a vytváří krásné koberce bílých květů. Medvědí česnek je stará léčivá rostlina. Obsahuje především silice se sirnými sloučeninami. Účinné látky působí v mnoha směrech. Mají baktericidní účinky a pomáhají například při nachlazení a při onemocnění horních cest dýchacích. Působí rovněž fungicidně, ničí mykózy a plísně. Medvědí česnek také snižuje krevní tlak a působí proti kornatění cév. Používá se jako prostředek ničící střevní baktérie, proti nadýmání a proti střevním parazitům. V kuchyni se používají mladé listy a květní stvoly.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist