Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Telecí krk od šéfkuchaře restaurace La Gare

17. říjen 2019  České nápoje   komentáře (0)  437 x

Připravte si doma jídlo tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař restaurace La Gare, Jan Kvasnička.

Telecí krk od šéfkuchaře restaurace La GareTelecí krk od šéfkuchaře restaurace La Gare

Marinované telecí:

  • Telecí krk 1 kg
  • Cibule 1 kg
  • Rajčata 1 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 2 l
  • Cukr 300 g
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř

Omáčka:

  • Červená cibule 1 kg
  • Šalvěj 25 g
  • Rajčata 2 kg
  • Česnek 3 stroužky
  • Mouka 0,5 kg
  • Cuketa 0,5 kg
  • Lilek 0,5 kg
  • Paprika 0,5 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 1,5 l
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme chvíli povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku.

Omáčka

Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec.

Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.

O La Gare

La Gare je bránou do světa špičkové francouzské gastronomie. Certifikovaná ruánská kachna, ústřice, speciality na grilu a k tomu všemu široký výběr francouzských vín z vlastního sklepa.  Je považována za hlavního představitele francouzské kuchyně v České republice.  Od začátku roku 2019, po celkové rekonstrukci, nabízí přívětivý designový interiér s rozšířenou kuchyní s otevřeným grilem a menu v konceptu fine diningové, přesto nekomplikované kuchyně. Špičkový servis spolu se smyslovým prožitkem dodává gastronomii La Gare zážitkový ráz. Za celým jídelním lístkem stojí kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička se zkušenostmi z exkluzivních restaurací po celém světě.

Zdroj: Tisková informace

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist