Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Zmrzlinové dezerty se Zmrzkou Hollandia

4. září 2020  České nápoje   komentáře (0)  239 x

Rozlučte se s létem stylově – zmrzlinovými dezerty, které překvapí svou nápaditostí. Inspirujte se chuťově vyladěnými recepty od šéfkuchařů Martina Staňka a Tomáše Cikhara z cateringové společnosti Perfect Canteen. Ti jako základ pro své dobroty vybrali novou jogurtovou Zmrzku brownie od společnosti Hollandia. Vyladěná kombinace kvalitní jogurtové zmrzliny a kousků delikátního brownie těsta dodá každému zmrzlinovému dezertu tu správnou chuť.

Zmrzlinové dezerty se Zmrzkou HollandiaZmrzlinové dezerty se Zmrzkou Hollandia

Smažená zmrzlina v cornflakes s ovocným tatarákem

Ze slovního spojení „smažená zmrzlina“ se nejspíš leckomu protočí panenky. A k tomu ještě ovocný tatarák? Vaši hosté budou nevěřícně kroutit hlavou, ovšem až samotný dezert uvidí, neřkuli ochutnají, bude veškerá skepse ta tam.

Co budete potřebovat?

(1 porce)

  • Jogurtovou zmrzlinu Hollandia brownie
  • 30 g cornflakes
  • 20 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 80 g sezónního ovoce (meloun, jahody, borůvky, ananas, maliny, …)
  • 20 cl bílého rumu
  • 5 g máty
  • 1 limetu
  • Rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Ze zmrzliny si vytvarujeme kouli o průměru asi 7 centimetrů a necháme ji v mrazáku opět zamrznout. Poté ji obalíme v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci a naposledy v rozmixovaných cornlakes. Takto obalenou zmrzlinu necháme opět zamrznout. Mezi tím si rozehřejeme rendlík s olejem na 200 °C. Oleje je potřeba tolik, aby se do něj koule zcela ponořila. Zmrzlinu smažíme v rozpáleném oleji zhruba 40 až 60 sekund a ihned podáváme.

Ovocný tatarák připravíme nakrájením omytého ovoce na kostičky asi 7x7 milimetrů. Do nakrájeného ovoce vmícháme nakrájenou mátu, kůru a šťávu z limety dle chuti a vše zakápneme rumem. V případě použití kyselejších druhů ovoce můžeme dosladit třtinovým cukrem. Necháme zhruba 20 minut odležet v lednici.

Smaženou zmrzlinu podáváme s ovocným tatarákem. Před servisem můžeme zmrzlinu lehce rozlomit, nebo naopak kouli nechat v celku.

Zmrzlina v pražených oříšcích, melounové carpaccio a čokoládová omáčka

Carpaccio je oblíbený předkrm v podobě velice tenkých plátků syrového masa. Existují ovšem i jeho zeleninové či ovocné variace. Melounové carpaccio zkombinované s lahodnými zmrzlinovými „knedlíčky“ a sladkou omáčkou je hravým dezertem, jímž potěšíte oko i chuťové pohárky každého strávníka.

Co budete potřebovat?

(1 porce)

  • Jogurtovou zmrzlinu Hollandia brownie
  • 30 g směsi oříšků (plátky mandlí, pistácie, makadamové ořechy, pekanové ořechy)
  • 80 g vodního melounu
  • 30 g 70% hořké čokolády
  • 15 g 31% smetany
  • 5 g máty
  • 100 ml Prosecca
  • 20 ml Amaretta

Jak na to?

Oloupaný meloun si nakrájíme na plátky o tloušťce asi 3 milimetry, ty zalijeme Proseccem a necháme 2 hodiny marinovat v lednici. Pokud chceme mít plátky stejné, použijeme k vykrajování cukrářské kolečko.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme smetanu a Amaretto. Hotovou omáčku můžeme servírovat horkou, nebo v pokojové teplotě.

Ze zmrzliny si vytvarujeme kuličky, které necháme opět pořádně zamrznout. Ořechy si na suché pánvi opečeme pro zvýraznění chuti, rozmixujeme je a necháme vychladit. Zamrznuté zmrzlinové kuličky obalujeme ve směsi rozmixovaných ořechů.

Obalenou zmrzlinu servírujeme s melounovým carpacciem (před servisem necháme melounové plátky důkladně okapat) a s čokoládovou omáčkou. Celý dezert můžeme dozdobit lístky máty, případně půlenými borůvkami.

Jogurtová zmrzlina s karamelizovaným ananasem a vinným sabayonem

Lahodná zmrzlina ukrytá v křupavé krustě, sladce karamelový ananas a nadýchaná dezertní omáčka sabayon. Co víc si v dezertu přát?

Co budete potřebovat?

(1 porce)

  • Jogurtovou zmrzlinu Hollandia brownie
  • 30 g cornflakes
  • 80 g ananasu
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 25 ml šumivého vína
  • Šťávu a kůru z citrusů dle chuti
  • Kávovou lžičku medu

Jak na to?

Ze zmrzliny si vytvarujeme kouli o průměru asi 7 centimetrů, kterou obalíme v nasucho pražených, vychladlých a lehce rozdrcených cornflakes a poté necháme opět zmrznout.

Z ananasu si ukrojíme kolečko silné zhruba 1,5 centimetru, střed vykrojíme. Takto připravený ananas obalíme v třtinovém cukru a na středně rozehřáté pánvi necháme z obou stran zkaramelizovat.

Žloutky smícháme s citrusovou šťávou a medem, nad parou šleháme do husté konzistence a během šlehání přiléváme víno. Tuto omáčku – sabayon – šleháme těsně před podáváním, aby byla nadýchaná.

Zmrzlinu servírujeme s karamelizovaným ananasem, sabyonem a celý dezert můžeme pro osvěžení doplnit mini tataráčky z čerstvého sezónního ovoce (ty připravíme nakrájením omytého ovoce na kostičky asi 3x3 milimetry, přimícháme trochu nakrájené máty a můžeme lehce zakápnout dezertním vínem).

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist