Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Nakouřený destilát B.Barrel New Make z Blatné

6. březen 2019  České nápoje   komentáře (0)  109 x

Na trh přichází jedinečný 45% B.Barrel New Make z nakouřeného sladu ze zámecké palírny Blatná. Seznamte se s unikátním destilátem, který vznikl pod dohledem uznávaného destilatéra Václava Šitnera.

Nakouřený destilát B.Barrel New Make z BlatnéNakouřený destilát B.Barrel New Make z Blatné

Na český trh přichází novinka, blatenský ječmenný destilát B.Barrel. Jde o tzv. new make spirit, mladý destilát z nakuřovaného sladu, z kterého by následně dlouhým zráním a stařením v sudech vznikla whisky. Skvěle si jej vychutnáte jak samotný, tak v koktejlu. B.Barrel neboli Before Barrel se vyrábí ze sladinky z nakuřovaného českého sladu a vody z artéských studní Zámecké palírny Blatná. Dohled nad celou výrobou B.Barrel New Make má destilatér Václav Šitner.

Jak se B.Barrel vyrábí?

Nejdříve musí proběhnout sklizeň sladovnického ječmene. Ten následně putuje do sladovny, kde se z něj vyrobí nakuřovaný slad. Jedná se o klíčový proces – slad se nakuřuje rašelinou a dubovými hoblinami a finální B.Barrel díky tomu získává specifickou chuť a vůni. Poté se nakuřovaný slad dostává do varny, kde se míchá s blatenskou vodou a několikrát vaří. Přidají se pivovarské kvasinky a čistá voda a takto vytvořená sladinka fermentuje po dobu 4 až 6 dnů v tanku. Ve vhodný moment je sladinka přečerpána do destilačního kotle, kde dochází k trojnásobné destilaci. Získaný surový destilát obsahuje 65–68 % alkoholu. Surový destilát je dále smíchán s vodou z blatenských studní, čímž se dostává na požadovaných 45 % alkoholu a stáčí se do lahví.

B.Barrel je nejlepší si vychutnávat samotný, ale můžete si z něj namíchat i skvělý koktejl. Pokud byste si rádi dali něco kyselejšího, vyzkoušejte Gimlet de Barrel. Díky vymíchané kombinaci 5 cl B.Barrel a 2 cl limetkového kordialu servírované do vyšší kupetky se B.Barrel příjemně zjemní.

Pokud máte rádi klasiku, je tu pro vás Old Fashioned de Barrel, který se připraví vymícháním 5 cl B.Barrel, 0,5 cl javorového sirupu a 1,5 kapky Fee Brothers Black Wallnut bitteru. Drink můžete zastříknout pomerančovou kůrou a servírovat s koktejlovou třešní.

Příjemné osvěžení vám přinese Julep de Barrel – kombinace 4 cl B.Barrel, 2 cl Baron Hildprandt Zralé hrušky, 0,5 cl cukrového sirupu a 3 kapek Fee Brothers Molasses bitteru.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist