Doplňte rum o kvalitní čokoládu
19. listopad 2024 České nápoje komentáře (0) 190 xTak jako k dobrému vínu patří sýry, tak k rumu patří čokoláda. Kvalitní a dobře vybraná čokoláda pozvedne chuť rumu na novou úroveň a dovolí vám si naplno vychutnat i ty nejjemnější tóny. Ale... Jak na to?
Párování alkoholu a jídla dost dobře známe. K pivu si většinou dopřejeme něco mastnějšího, masitějšího, k červenému masu si nalejeme skleničku červeného a u ryby zase sáhneme po lehčím bílém víně. Tak proč to samé neudělat i s rumem? Vždyť spojení prémiového rumu s kvalitní čokoládou je jeden z nejzajímavějších chuťových zážitků vůbec.
Tajemství párování
Čokoláda chuť rumu rozvine a posune úplně na jinou úroveň. Existuje několik způsobů, jak tyto dvě pochoutky zkombinovat. Chcete-li chuť velmi těžkého a kořeněného rumu zmírnit, perfektně k tomu poslouží bílá čokoláda. A když chcete naopak podpořit jeho sladkou chuť, dejte si k rumu kostičku mléčné čokolády. Obecně ale platí jedno základní pravidlo – obě suroviny by se měly příjemně doplňovat. Například k tmavému rumu, jako je třeba Diplomático Reserva Exclusiva, se obecně doporučuje párování s tmavou hořkou čokoládou. Proč? Tyto rumy zpravidla zrají delší dobu a po ochutnání z nich cítíte chutě s nádechem karamelu, vanilky nebo tabáku. Tyto výrazné chutě se výborně pojí s intenzivními tóny hořké čokolády s vysokým podílem kakaa, což výsledný chuťový zážitek ještě umocňuje.
Cesta k dokonalosti: čokoláda z Karibiku
Jenže... Najít a zvolit kvalitní rum, který odpovídá vašim představám a skutečně vám zachutná, nemusí být na začátku vůbec snadné. Stejně tak je to s čokoládou – najít tu opravdu kvalitní v obchodních regálech bývá téměř nemožné. A o to větší je to výzva.
Chcete-li si i tak dopřát chuťový zážitek bez námahy, máte příležitost. Rum Diplomático Reserva Exlusiva si ve vybraných restauracích a barech můžete nyní vychutnat i s kouskem čokolády. Pokud však za touto kombinací nechcete cestovat do baru, můžete čokoládu získat také k nákupu lahve ve vybraných e-shopech a řetězcích. Jedná se o hořkou čokoládu se 72% obsahem kakaa pocházející z farmy El Rosario, jednoho z největších pěstitelů odrůdy Criolo Caca, která se vyrábí z nejkvalitnějších kakaových bobů Fino de Aroma. Ty tvoří pouhých 7 % světové produkce. Ve svém chuťovém profilu skrývá jemnou kyselost, ovocné a ořechové tóny spolu s lehce kouřovým a vinným aromatem. Teď máte příležitost ochutnat kombinaci, kterou posvětili ti největší rumoví odborníci, i vy.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!