Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Pomůže Bezpečná restaurace rychlejšímu otevření gastroprovozů?

15. listopad 2020  České nápoje   komentáře (0)  214 x

Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a dalšími partnery připravil iniciativu Bezpečná restaurace, jejímž cílem je sjednotit hygienická pravidla v gastronomických provozech a umožnit tak jejich dřívější a rychlejší otevírání, jakmile to epidemiologická situace umožní. Bezpečná restaurace je společným závazkem hospodských a hostů dodržovat nastavená pravidla. Pod heslem "Abychom tu pro vás mohli být i nadále” nabízí provozovatelům, obsluze i hostům rady, jak se chovat při návštěvě pohostinských podniků, aby se minimalizovala rizika přenosu nemoci COVID-19.

Pomůže Bezpečná restaurace rychlejšímu otevření gastroprovozů?Pomůže Bezpečná restaurace rychlejšímu otevření gastroprovozů?

Hospody a restaurace byly tvrdě zasažené v průběhu první vlny pandemie COVID-19, kdy musely na téměř tři měsíce uzavřít své provozy a nyní opět minimálně na další měsíc. Abychom se podobným opatřením do budoucna vyhnuli, potřebujeme silnou osvětovou kampaň, která zajistí dodržování jednoduchých pravidel pro bezpečnou návštěvu těchto provozoven, a to nejen ze strany obsluhy, ale i hostů,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.

Před opětovným otevřením hospod a restaurací budou mít podniky k dispozici sadu materiálů zahrnující například letáky pro výlep na dveře nebo stojánky na stoly, spolu s průvodními informacemi pro majitele a obsluhu. Připravuje se také nová podoba webu bezpecnarestaurace.cz, který už v jiné podobě fungoval po skončení první vlny pandemie.

Informační materiály určené pro provozovny se zakládají na vládou prosazovaných pravidlech „3R“ a k nim přidávají k navíc i „3S“:

3R&S:

  • ROUŠKY: My je nosíme pořád. Vy je mějte, když zrovna nejste u stolu.
  • RUCE: Při příchodu použijte dezinfekci na ruce.
  • ROZESTUPY: Upravili jsme vzdálenost mezi stoly na minimálně 1,5 metru.
  • STOLY: Stoly dezinfikujeme při každé výměně hostů, pravidelně pak i další vybavení.
  • SKLO: Důkladně myjeme sklo a pravidelně čistíme technologie.
  • SKUPINY: Počet míst u jednoho stolu může být omezen, v souladu s platnými nařízeními.

Pro druhou fázi projektu, která se rozběhne po opětovném otevření restaurací, pak chystají iniciátoři projektu informační kampaň, která přiblíží iniciativu široké veřejnosti. Kampaň poběží jak v tradičních médiích, tak prostřednictvím sociálních sítí a zapojí se do ní i známí kuchaři a restauratéři.

Naším společným zájmem je, aby se hospody a restaurace otevřely v nejbližším možném termínu. Jsme přesvědčeni, a potvrzují to i dostupná epidemiologická data, že gastronomie nepředstavuje místo se zvýšeným rizikem nákazy. Důležité samozřejmě je, aby hosté dodržovali nastavená pravidla. Proto jsme připravili tuto iniciativu, která má sjednotit pravidla v rámci české gastronomie a současně o nich pomocí informačních materiálů a následné komunikační kampaně informovat veřejnost,“ říká Luboš Kastner, garant platformy Moje restaurace při AMSP ČR.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist