Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Pečené avokádo a červená řepa s tvarůžky

18. srpen 2025  České nápoje   komentáře (0)  336 x

Letní kuchyně může být jednoduchá, pestrá a překvapivá zároveň. V hlavní roli se představují Olomoucké tvarůžky. Díky nízkému obsahu tuku a vysokému podílu bílkovin jsou ideální volbou pro každého, kdo chce jíst zdravě a zároveň chutně. Připravte si pečené avokádo s vajíčkem nebo osvěžující salát z červené řepy a rukoly.

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolouSalát z červené řepy s tvarůžky a rukolou

Olomoucké tvarůžky jsou původním českým zrajícím sýrem. Vyrábějí se v Lošticích z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv, aromat či stabilizátorů. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a díky nízkému obsahu tuku se hodí i do redukčního jídelníčku. Tradiční český produkt tak může být základem moderní a lehké kuchyně. Ve spojení se sezonní zeleninou nebo ovocem vzniknou chutná a lehká jídla. „V letních měsících hledáme recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné. Přesně to splňují jídla s Olomouckými tvarůžky. Navíc jsou bezlepkové, bez chemických přísad a perfektně zapadají do moderního stravování,“ říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

I. Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky

Suroviny: 1 vyzrálé avokádo, 2 vejce, 60 g Olomouckých tvarůžků (druh Věnečky), 2 lžíce polosušených rajčat

Postup: Avokádo rozkrojte a vyjměte pecku. Lžící lehce rozšiřte důlek. Vlijte do něj jedno vejce, přidejte rajčata, posypte nadrobno nakrájenými tvarůžky a pečte 15 minut při 200 °C.

II. Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou

Suroviny: 300 g vařené červené řepy, 125 g Olomouckých tvarůžků (druh Kousky), 150 g rukoly, ? salátové okurky, 1 lžička koriandrových semínek

Dresink: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, 1 malá šalotka, sůl, pepř

Postup: Řepu nakrájejte, přidejte dresink z oleje, medu, octa a šalotky. Vmíchejte plátky okurky, rukolu a tvarůžky. Na závěr posypte koriandrem. Hotovo za pár minut a s plnou chutí.

Máte ideální oběd do horkého dne. Svěží, jednoduchý a výživný.

Tisková zpráva Olomouckých tvarůžků

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist