Přes 10 milionů lahví ročně vyrobí Jan Becher Pernod Ricard v Bohaticích
Současná továrna Karlovarské Becherovky je nejmodernější výrobnou lihovin v ČR. Celková investice do objektu byla cca 9 milionů EUR. Výsledkem je mimo jiné, že ve výrobním procesu je recyklováno 96 % odpadu a továrna je vybavena nejvyspělejšími bezpečnostními prvky, mezi které patří například i stěny jako v protiatomovém krytu. Při výrobě se snoubí moderní technologie a tradiční výrobní postupy. Číst dále...
Nové pivo z Náchoda - výčepní Antonín
Náchodský pivovar PRIMÁTOR oslaví 8. dubna významné výročí, 145 let od položení základního kamene výstavby nového pivovaru. U této příležitosti se rozhodl vzdát poctu fortelu našich předků a uvařil nové pivo s názvem ANTONÍN, familiárně pojmenované po prvním náchodském sládkovi Antonínu Lutzovi. Při zvažování, jaké pivo by bylo nejvhodnější pro tuto příležitost, nakonec padla volba na klasické výčepní pivo. To, že pivovar Náchod umí speciální piva na špičkové úrovni je více než známo. Ale pokusit se udělat něco s tou nejobyčejnější klasikou, která v minulosti byla určitým symbolem pivní kultury, byla velká výzva pro současného sládka pivovaru Petra Kalužu. Číst dále...
Do Vatikánu míří Pilsner Urquell i originální zvon
Dřevěný soudek vyrobený plzeňskými bednáři a symbolických 2017 lahví požehnaného plzeňského ležáku bylo dnes vypraveno z plzeňského pivovaru na cestu do Vatikánu. Pilsner Urquell tak již posedmé obohatí atmosféru oficiálních oslav velikonočních svátků v srdci Říma. A protože o Velikonocích odlétají do Říma podle staré pověsti všechny zvony, putuje z Plzně do rukou papeže Františka také originální zvon, vyrobený pro tuto příležitost v tradiční rodinné zvonařské dílně na Slovensku. Starší obchodní sládek Václav Berka předá dar papeži osobně na generální audienci ve středu 19. dubna. Číst dále...
Vinaři se připravují na novou sezonu
Přípravy vinařů na novou sezonu už jsou v plném proudu, řez révy již mají za sebou, a právě finišují vázání révy. Letošní zima byla dle vinohradníků bez větších extrémů, přestože mají strach, že v nížinách mohla lokálně díky nízkým teplotám část révy zmrznout. Číst dále...
Dvě ocenění pro Primátor z Barcelony
Náchodský pivovar a především jeho svrchně kvašené pšeničné pivo PRIMÁTOR® Weizenbier slaví další úspěch za hranicemi naší země. Zlaté ocenění, letos již po třetí v řadě, získal na mezinárodní soutěži Barcelona Beer Challenge 2017. Druhé ocenění a bronzovou medaili, pak obdržel světlý ležák PRIMÁTOR® Premium. Degustační soutěž je součástí největšího pivního festivalu v Barceloně, kterého se letos zúčastnilo na 40.000 návštěvníků. Číst dále...
Právě probíhá Týden slovenské medoviny
Minulý týden jsem uskutečnil další exkurzi k našich východním medovinovým sousedům a přivezl jsem několik vydařených vzorků, které jsme tu v Praze ještě neměli. Kupříkladu jsem v jednom hlubokém sklepě poblíž Bratislavy koštoval z různých dubových sudů kvasící i zrající medové moky. Třeba velmi vznešené tóny měla medovina zrající v sudu po červeném víně. Netušil jsem, že se dá kombinovat medovina a čaj a že se tomu někdo v našich končinách věnuje. Číst dále...
Dne 31. března odešel z postu ředitele strakonického pivovaru Marek Pohanka
Marek Pohanka působil ve strakonickém pivovaru od roku 2009 jako ředitel obchodu a marketingu. V květnu 2015 převzal funkci ředitele společnosti. Za jeho působení ve funkci ředitele se ve spolupráci se sládkem pivovaru Dušanem Krankusem povedlo stabilizovat kvalitu piva, započít s dynamickou marketingovou strategií společnosti a nastartovat novou etapu pivovaru. Pod jeho vedením se podařilo společnost ekonomicky stabilizovat a vrátit hospodaření společnosti k zisku. Číst dále...
doblogoo zvítězilo v tendru R. Jelínka
Společnost RUDOLF JELÍNEK, tradiční a největší český výrobce ovocných destilátů, si vybrala agenturu pro realizaci svých aktivit v oblasti PR komunikace. Vítězem výběrového řízení se stala komunikační agentura doblogoo. Tendru, jehož cílem bylo najít dlouhodobého strategického partnera pro produktovou i korporátní komunikaci na českém trhu, se zúčastnilo sedm agentur. Číst dále...
Grilování bez piva? Nelze
Počasí přineslo teplé dny a s nimi posezení na zahrádkách. Atmosféru k příjemnému strávení času s přáteli či rodinou často doprovází grilování a zahradní stolování. K němu nesmí chybět pivo. To patří mezi oblíbené nápoje právě ke grilovaným pokrmům. Osvěží, doplní chuť jídla a podporuje trávení. Číst dále...
Nový slovenský cider Lišiak zo Sadu Sajder
Na slovenský trh so ciderom prichádza nová značka. Ponuku obohatí slovenský cider s „prefíkaným“ názvom Lišiak zo Sadu Sajder, ktorý sa od februára tohto roku vyrába v Hurbanove. Tento alkoholický nápoj je vyrobený kvasením prírodnej jablkovej šťavy a na trh prichádza v dvoch chuťových variantách typicky slovenského ovocia – jablko a hruška. Obe príchute sú od marca tohto roku dostupné v balení v tradičnej 0,5l sklenej vratnej fľaši a v obľúbenej plechovke s objemom 0,5l. Chuť Lišiaka zo sadu je vyladená preferenciám slovenských konzumentov a novinka Slovákom ponúka domácu kvalitu za dobrú cenu. Číst dále...
Aprílový žert s Paris Hilton byl z dílny SodaStream
Největší světová značka perlivé vody představila „NanoDrop" na podporu využívání vody z vodovodu a SodaStreamu pro zdravý pitný režim namísto plastových lahví a znečišťování prostředí. Číst dále...
Partnerství s Národním divadlem pokračuje
Společnost BOHEMIA SEKT zůstává další dva roky partnerem premiérových večerů v Národním divadle. Smlouvu o spolupráci ve čtvrtek 30. března podepsali v historické ředitelně Zlaté kapličky Jan Burian, ředitel Národního divadla, a ředitel společnosti BOHEMIA SEKT Ondřej Beránek. Číst dále...
Společnosti Asahi už patří bývalé pivovary SABMiller v Evropě
Koncem března se uzavřela transakce, v rámci které společnost Asahi koupila bývalé podniky SABMiller v Evropě. Konkrétně se jedná o podniky a značky v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku a dále související aktiva. Číst dále...
Úspěch našich vinařů na Finger Lakes International Wine Competition
Moravští vinaři pokračují v sezoně neuvěřitelných úspěchů na světových soutěžích Úctyhodných 74 medailí právě obdrželi během na benefičním soutěžním klání Finger Lakes International Wine Competition, které se konalo v Rochesteru, státě New York v USA. Charitativní soutěž je festivalem vína, lidskosti a solidarity. Každoročně je výtěžek věnován na pomoc dětem s onkologickými onemocněními. Číst dále...
Nejlepší Svijany letos točí v Praze U Rokytky, alespoň dle certifikace kvality
Celková čistota, teplota ve sklepě, způsob točení, chuť, vůně a čirost piva nebo správné mytí skla – to jsou jen některé z celkem 37 parametrů, v nichž musí být restaurační zařízení úspěšné, aby mohlo získat certifikát kvality Pivovaru Svijany. Certifikaci vybraných restaurací pivovar provádí pravidelně už od roku 2000. Osvědčení jim propůjčuje na dobu jednoho roku. V náročném hodnocení v rámci zatím posledního, sedmnáctého ročníku certifikace získala nejvyšší počet bodů pražská restaurace „U Rokytky“, která tak letos předstihla loňského premianta – liberecký „Radniční sklípek“. Číst dále...
Novinka Zlatý Bažant Radler 0.0% Light
Najobľúbenejší nealkoholický radler na slovenskom trhu – Zlatý Bažant Radler 0.0% prichádza v tomto roku opäť s revolučnou inováciou. Pre tých, ktorí sledujú obsah cukru vo svojej strave prináša novinku Zlatý Bažant Radler 0.0% Citrón Light. Môže si ju vychutnať každý milovník ovocného osvieženia, ktorý nechce robiť kompromisy v chuti ani prírodnosti svojho obľúbeného nápoja, uvíta však jeho ľahšie zloženie. Zlatý Bažant Radler 0.0% Citrón Light obsahuje o 30% menej cuktru v porovnaní s klasickou verziou, a to bez obsahu akýchkoľvek umelých sladidiel, farbív alebo konzervantov. Číst dále...
Staropramen Granát, pivo, jenž dalo jméno pivní kategorii
Zatímco celkové objemy prodeje piva na českém pivním trhu v gastronomii již třetím rokem stagnují, množství čepovaného polotmavého a tmavého piva v restauracích roste. I to je jedním z důvodů, proč Staropramen před Velikonocemi představuje limitovanou edici Granátu 13 speciál, která se objeví ve vybraných restauracích a hospodách v Česku a na Slovensku. Smíchovský pivovar zároveň odvypráví fascinující příběh tohoto pivního skvostu, který dal jméno celé pivní kategorii. Číst dále...
Méně ingrediencí znamená více, to platí i pro rostlinné alternativy mléka
Běžně se jim říká „rostlinná mléka“, skutečné mléko však připomínají spíše jen svou barvou. K dostání jsou v mnoha variantách a liší se nejen hlavní surovinou, ale i tím, jaké další složky obsahují. Spotřebitelský časopis dTest prozkoumal složení 35 rostlinných nápojů zakoupených v českých obchodech. Na co si dávat při výběru pozor? Číst dále...
Čepovaná plzeň ve světě
Proslulého českého ležáku Pilsner Urquell se loni vyvezlo o 10 % více než v roce 2015, jeho export tak poprvé v historii atakuje milionovou hranici. Klíčovými trhy pro něj zůstávají tradiční exportní země, jeho obliba roste ale i v exotických destinacích. Plzeňskému Prazdroji se zároveň daří šířit do světa i jedinečnost české pivní kultury: podíl čepovaného piva na exportu Pilsner Urquell už tvoří pětinu a ve světě přibývá tankových hospod s plzeňským ležákem. Číst dále...
Nový krušovický král představen
Charakter je jako ohrožený živočišný druh. Existuje, ale je velmi výjimečný. Královský pivovar Krušovice si mimořádnosti váží, ví, jak je důležité mít charakter, a tak se ho snaží v lidech znovu objevit. Začíná u sebe! Zaměřuje se na charakter a charakterní situace, a při té příležitosti představuje i nového krušovického krále Václava Rašilova, obyčejného muže neobyčejného svým charakterem, který je mu neustále v patách. Asi každý z vás jednou zažil nebo se stal svědkem dotykového parkování. Náš král je fér a ví, jak se má zachovat. Máte i vy charakter na to, abyste neodešli od odřeného auta bez povšimnutí? Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama