Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Templářské sklepy Čejkovice Top vinařským cílem 2019

30. říjen 2019  České nápoje   komentáře (0)  798 x

Absolutním vítězem prestižní soutěže o nejpopulárnější TOP vinařský cíl se pro rok 2019 staly Templářské sklepy. Rozhodlo o tom hlasování veřejnosti, když příznivci vinařské turistiky organizátorům zaslali více než 22 000 platných hlasů.

Templářské sklepy Čejkovice Top vinařským cílem 2019Templářské sklepy Čejkovice Top vinařským cílem 2019

TOP vinařským cílem byl zpracován on-line bedekr zajímavých míst – www.topvinarskycil.cz, který svým návštěvníkům nabízí snoubení vína se zážitkem. Průvodce v současnosti zahrnuje 217 cílů rozesetých po celé České republice doslova od Beskyd po Sokolov, od Šumavy po Krkonoše, a postupně se obměňuje. Mohou to být vinařství, sklepní uličky, vinotéky, vinařské penziony nebo třeba i restaurace, kde profesionálně pracují s vínem.
Aby se do průvodce zařadili odpovídající cíle, sestavili organizátoři soutěže skupinu garantů. Bedekr píše tým jedenáctky odborných garantů, jehož členy jsou someliéři, e-novináři, odborníci zabývající se vinařskou architekturou, odborníci na gastronomii a mnoho dalších, a to vždy na základě osobní zkušenosti s daným místem. Přímo v terénu lze poznat TOP vinařský cíl podle samolepky s logem.
Každoročně navíc veřejnost vybírá z těchto cílů ten nejpopulárnější. Hlasování je možné vždy od začátku června do konce září. „Počet evidovaných hlasů každoročně přesahuje 20 tisíc. Přisuzujeme to faktu, že vinařská turistika je v České republice velkým trendem,“ uvedl ředitel pořádajícího Vinařského Institutu Petr Psotka při slavnostním vyhlášení výsledků sedmého ročníku v říjnu 2019 v barokních prostorách Reduty v Uherském Hradišti.

Ing. Lucie Kramáriková, manažerka marketingu Templářských sklepů Čejkovice, dodává: „Velmi mne těší ocenění, kdy Templářské sklepy obhájily přední pozici i letos a mezi medailisty se tak dostaly podruhé v historii soutěže. Je to týmová práce nás všech, veliký dík patří zejména našim zaměstnancům, ale především našim fanouškům a milovníkům templářských vín. Opět se potvrdilo, má-li víno skutečně chutnat, musí být vyrobeno z kvalitních vstupních surovin. A to je naším hlavním krédem. Všem hlasujícím moc děkujeme a zveme vás k návštěvě našeho vinařství a nově otevřené prodejny."

Dobrých důvodů, proč si vybrat za vinařský cíl Templářské sklepy v Čejkovicích, je hned několik. V legendárních historických sklepech na vás dýchne tajemná atmosféra středověku. Ve spletitých chodbách, kde nedohlédnete na druhý konec, vinaři uskladňují své tekuté poklady, které zvou k ochutnávce v rámci komentované prohlídky. V loňském roce této možnosti využilo na 28 000 návštěvníků. Historie Čejkovic sahá do období středověku. Od 13. století v tomto regionu působil řád templářských rytířů, kteří zde založili vinohrady a vtiskli tak místu i okolí  současný charakter vinařského kraje. Vystavěli rozsáhlé vinné sklepy, jež nemají na našem území obdoby. Dnes patří k nejstarším na Moravě, které si zachovaly svou funkci, v dubových sudech je tu uskladněno víc než 350 000 litrů vína z vinic, které jsou ve 3 moravských vinařských podoblastech – Velkopavlovické, Slovácké a Mikulovské. Přijďte se přesvědčit. Najdete nás v areálu Templářských sklepů. Těšíme se na vás.

Zdroj: Templářské sklepy.cz

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist