Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Je možné, že hospody otevřou až v únoru, říká ředitel strakonického pivovaru

16. prosinec 2020  České nápoje   komentáře (0)  1224 x

Podle hrubého odhadu ředitele Měšťanského pivovaru Dudák Strakonice Dušana Krankuse klesne letošní výstav ve Strakonicích až o 11 procent. Vláda od pátku 18.12.2020 znovu zavře restaurace a hospody. Je velice pravděpodobné, že do konce roku zůstanou zavřené. Během roku 2020 zde platil tento stav neuvěřitelných 135 dní.

Je možné, že hospody otevřou až v únoru, říká ředitel strakonického pivovaruJe možné, že hospody otevřou až v únoru, říká ředitel strakonického pivovaru

„Určitě by bylo dobré vědět, z jakých dat vyhodnotilo ministerstvo zdravotnictví gastro obor jako rizikový. Je to takový trend, kdy je z hospod a restaurací fackovací panák. Můj osobní názor je ten, že tentokrát bude navíc pauza delší. Virus tím nezmizí, bude tu bohužel s námi. Jediné, co ho snad může účinně zastavit bude očkování, ale to začne nejdříve v únoru. Do té doby patrně žádné větší rozvolňování nebude,“ uvádí ředitel Měšťanského pivovaru Dudák Strakonice Dušan Krankus. Na vině mohou být i jeden či dva mediální výstupy, ve kterých restaurace porušují vládní nařízení. „Co na tom, že je to pouhý zlomek toho všeho. Je potřeba je za to exemplárně potrestat a nejlépe všechny“ myslí si.

Pokles tržeb jediného pivovaru u nás, který patří městu, bude podle Krankuse díky fatálnímu výpadku prodeje sudového piva ještě o dost vyšší. Podle aktuálních odhadů to může být zhruba 15 procent. Přesná čísla budou ale jasná na konci roku.

Pivovar bude muset přehodnotit připravované investice i pro rok 2021. Některé se nebudou dělat vůbec, některé pouze v omezené míře. Budou se hledat další možnosti úspor, například v energetických nebo logistických nákladech. Nebude se například kupovat nový etiketovací stroj, ale zrepasuje se stávající, čímž dojde k úspoře několika milionů korun,“ uvádí Krankus.

„Nikdo rozumný asi nechce být ten, kdo přispívá k růstu nakažených. Podnikání v gastro oboru je podnikání jako každé jiné a spočívá v poskytování služeb stravovacího a zážitkového charakteru. V ČR mají obrovskou tradici, člověk je společenský tvor, nechce být zavřený doma a je rád, že se může podělit se svými radostmi a starostmi někomu jinému, třeba u piva v restauraci. Hospodští mají svoje zaměstnance, platí nájem, energie, atd. Pokud vnějším zásahem nemají téměř žádné tržby, je to velmi těžké,“ říká.

Zdroj: Medovinárna.cz

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist