Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Kozel Mistr výčepní je znám

1. říjen 2019  České nápoje   komentáře (0)  215 x

Historicky prvním držitelem titulu Kozel Mistr výčepní se stala žena – Anna Sladká z restaurace Kozlovna v Bystřici nad Pernštejnem. O vítězi rozhodla odborná porota na finálovém klání, které se uskutečnilo v sobotu přímo ve velkopopovickém pivovaru v rámci tradičního Klobáskofestu. Finále soutěže sledovaly po celý den stovky návštěvníků této oblíbené akce, která se konala u příležitosti Dnů českého piva.

Kozel Mistr výčepní je známKozel Mistr výčepní je znám

Ve finále soutěže Kozel Mistr výčepní se utkalo patnáct finalistů, kteří vzešli ze tří regionálních kol a téměř šedesáti přihlášených výčepních. Museli prokázat, že umí nejen perfektně načepovat pivo, ale porota hodnotila také to, jaké mají znalosti o Velkopopovickém pivovaru, co ví o jeho historii nebo jak jsou zdatní v péči o pivo přímo v hospodě.

Nejlépe vše zvládla Anna Sladká z Kozlovny v Bystřici nad Pernštejnem – první Kozlovny v Česku. Získala hlavní cenu v podobě dřevěné trofeje s Kozlem, k tomu prestižní koženou výčepní zástěru „Kozel mistr výčepní“ a pivo na celý rok zdarma. Na druhém místě se pak umístil její kolega ze stejné restaurace Jiří Štarha a třetí příčku obsadila další žena – Eliška Petříčková z restaurace Červený jelen v pražské Lidické ulici.

Vítězná výčepní přiznala, že se na soutěž připravovala nejen studiem historických faktů, ale především tréninkem čepování, kdy jí její otec dokonce měřil dobu načepování piva, a pokud se mu zdála příliš dlouhá, musela postup opakovat. „Jsem ráda, že jsem ukázala, že i ženská za výčepem ví, co dělá a umí načepovat výborně pivo. Ocenění vnímám jako reklamu pro naši hospodu i závazek pro sebe, abych neustále udržovala tu nejvyšší kvalitu, která mě dovedla až k vítězství v této prestižní soutěži,“ komentuje vítězka Anna Sladká.

Kozel Mistr výčepní je zcela novou soutěží českých výčepních, v jejímž letošním prvním ročníku poměřili své dovednosti a znalosti především výčepní z Kozlovských restaurací ve čtyřech regionech - Českých Budějovicích, Jihlavě, Hradci Králové a Praze. Hlásit se ale mohli i výčepní ze zbytku republiky. „Rozhodli jsme se pro pořádání této pro veřejnost velmi atraktivní podívané, abychom ocenili nejlepší výčepní hospod a restaurací, kde se čepuje velkopopovické pivo. A zároveň lidem ukázali potřebný um a fortel tohoto tradičního řemesla,“ uvádí Vojtěch Homolka, předseda poroty a vrchní obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, do jehož skupiny Velkopopovický pivovar patří.

Účast v soutěži dodává prestiž nejen samotným výčepním, ale i hospodě, ve které soutěžící pracuje. „Pro návštěvníky hospod a hospůdek je výčepní, který prošel  soutěží, zárukou, že od něj dostanou pivo v nejvyšší kvalitě. Dlouhodobě se snažíme školit tuzemské i zahraniční výčepní, aby se uměli o pivo náležitě postarat a správně ho načepovat. Těší nás, že se kvalita čepování neustále zvyšuje, což dokazují i účastníci soutěže výčepních,“ dodává Vojtěch Homolka.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist