Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Návštěvnost pivovaru Holba se zvyšuje

29. leden 2019  České nápoje   komentáře (0)  343 x

Návštěvnost pivovaru Holba loni poprvé překročila 23 tisíc. Zájem navštívit pivovar roste, ročně přibývá zhruba tisícovka lidí. Souvisí to s jedinečnou polohou pivovaru v horách a chutí vychutnat si Jeseníky se vším, co k nim patří. Piva Holba, ať je to Šerák, Keprník nebo Horská 10 jsou spojená s lokálním příběhem a silnou vazbou na Jeseníky. Reprezentuje je osobitá chuť, výborná pitelnost a říz spolu s tradiční recepturou výroby českého piva. Holba je v regionu významnou atraktivitou a nahlédnout sládkovi pod pokličku je lákadlem nejen pro samotné konzumenty a milovníky piva.

Návštěvnost pivovaru Holba se zvyšujeNávštěvnost pivovaru Holba se zvyšuje

„U nás je možná skutečná návštěva provozů, potkat se s odborníky, dovědět se nejen o pivu, ale taky o jeho konzumaci “ říká sládek pivovaru Holba Luděk Reichl. Jde o zkušeného degustátora, takže ochutnávat pivo pod jeho vedením je zážitkem.

„Degustujeme většinu našich piv, hodnotíme a srovnáváme…užívají si to nejen pivaři. Povídáme si také o tom, jak dobré pivo poznat, to lidi hodně zajímá stejně tak jako plodiny, bez nich by pivo nebylo“ popisuje Luděk Reichl.  Je jedním z mála sládků u nás, kteří vaří pivo z vlastní vody.

Prameny s podzemní horskou vodou má Holba přímo v areálu pivovaru a to je dnes rarita. Pro vaření piva má ty nejlepší parametry a je tak čistá, že ji není třeba nijak upravovat. Zájem je také o její degustaci, která odkrývá rozdíly mezi podzemní a povrchovou vodou. „Návštěvníci si často odvážejí nejen naše pivo, ale také naši vodu,“ říká s úsměvem sládek.

Pivovar Holba má také svoje muzeum, věnované historii pivovarnictví, stylovou restauraci a pension. Nacházejí se v jednom stylovém objektu, který je součástí relaxační zóny pivovarského areálu. Holba je významným výrobcem v Jeseníkách, který se bezprostředně podílí na zvýšení atraktivity tohoto regionu a jeho návštěvnosti. Pivo hraje klíčovou úlohu také v rozvoji gastronomie a gastro turistiky a umocňuje jedinečné zážitky z kraje Ryzího piva z hor.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist