Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Radegast lidem pro úsporu vody v turistické chatě z roku 1935

13. říjen 2020  České nápoje   komentáře (0)  937 x

Grantový program Radegast lidem rozdal bonusové prémie v hodnotě 100 000 Kč. Příjemce vybrala veřejnost v internetovém hlasování. Nejvíce hlasů získal projekt „Využití dešťové vody chaty Ostrý“, který obdržel 50 000 korun. Na druhém místě s bonusem 30 000 korun skončil projekt „Zachraňme stodolu Faunaparku“. Odměnu 20 000 korun za třetí místo si odnesl projekt „Včelí kopeček“.

Radegast lidem pro úsporu vody v turistické chatě z roku 1935Radegast lidem pro úsporu vody v turistické chatě z roku 1935

Nejvíce hlasů a zároveň nejvyšší bonusovou prémii ve výši 50 000 korun získal projekt Klubu českých turistů, který chce využít dešťovou vodu pro nové sociální zařízení turistické chaty Ostrý, která byla v Těšínských Beskydech postavena před 85 lety. Součástí je i vybudování retenční nádrže na zachycování dešťové vody, která bude sloužit pro splachování nově vybudovaných toalet. Tímto opatřením se ukončí znečišťování okolí chaty z důvodu nedostatečné kapacity toalet a zároveň se uspoří značné množství pitné vody.

Druhé místo a prémie 30 000 korun připadly Spolku pro Faunapark, jehož cílem je zachránit 112 let starou stodolu ve Frýdku-Místku, které hrozilo zřícení. Prostory stodoly spolek rekonstruuje, aby se v nich mohly i nadále pořádat setkání a přednášky nejen o životním prostředí, ale i o historii regionu nebo lokálních zajímavostech. Třetí místo a prémii 20 000 korun získal od Radegastu projekt Včelí kopeček, který chce vytvořit komunitu lidí propojenou vzdělávacím, hravým a funkčním naučným prostorem o chovu včel.

„Projekty ve veřejném hlasování získaly téměř 4 000 hlasů. Jde o jeden z nejvyšších počtů hlasujících v historii. Potvrzuje to, že lidem v našem kraji není jejich okolí lhostejné. Grantový program Radegast lidem letos rozdělil mezi osm projektů zhruba dva miliony korun a třem nejúspěšnějším ve veřejném hlasování navíc prémii 100 000 Kč. Všechny podpořené projekty jsou zveřejněné na webu www.radegastlidem.cz,“ říká Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Projekty oceněné ve veřejném hlasování programu Radegast lidem:

  • 50 000 Kč – Využití dešťové vody pro nové sociální zařízení turistické chaty Ostrý (Klub českých turistů)
  • 30 000 Kč – Zachraňme stodolu Faunaparku (Spolek pro Faunapark)
  • 20 000 Kč – Včelí kopeček – vytvoření komunitního vzdělávacího místa chovu včel (Přátelé Beskyd)
Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist