Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Jak správně připravit čaj?

19. duben 2021  České nápoje   komentáře (0)  1642 x

Jarní období znamená velkou změnu nejen pro přírodu, ale i pro lidský organismus. Časté změny počasí, prodlužování dne i změna času mají nejednou za následek pocit únavy a vyčerpání. S doplněním energie dokáže pomoci třeba šálek vhodně vybraného a správně připraveného čaje.

Jak správně připravit čaj?Jak správně připravit čaj?

Vyberte si ten správný

S jarní únavou dokážou výborně pomoci bylinné čaje, které si můžete připravit buď jako jednodruhové, anebo ze směsí přímo zaměřených na posílení. Jaro je ale také ideální čas pro přípravu čajů z čerstvých listů mladých rostlin nebo jejich výhonků. Jako příklad můžeme uvést čaj připravený z listů mladých kopřiv, které jsou bohaté na vitamíny B1, B6 a C. Pomáhá snížit hladinu krevního cukru, čistí organismus, působí protizánětlivě a urychluje regeneraci pokožky. Anebo třeba pampeliškový čaj – ten je cenným zdrojem mnoha důležitých vitaminů a minerálů a také kyseliny listové. Možností je opravdu mnoho a určitě se na jaře dokáže dostat ke slovu i zázvorový čaj, který umí výborně zahřát a má zároveň antibakteriální účinky. Zapomenout nelze samozřejmě ani na klasické černé čaje nebo zelený, které patří k osvědčeným „životabudičům.

Na teplotě záleží

Pro dosažení požadované chuti a účinků není dobré podceňovat ani přípravu čaje, každý druh totiž vyžaduje jiný přístup, zejména pokud jde o délku doby louhování a teplotu nálevu. Nejvyšší teplotu obecně vyžadují černé a bylinné čaje, které se obvykle louhují nejdéle, bílé a zelené čaje naopak nižší teplotu a kratší dobu výluhu. Pokud patří čaj k vašim oblíbeným nápojům, vyplatí se investovat do automatické konvice na přípravu čaje Sage The Tea Maker Compact STM700. Nastavení všech důležitých parametrů automaticky přizpůsobí vybranému druhu čaje, a to díky pěti přednastaveným programům. Optimální nastavení teploty v rozmezí od 80 do 100 °C dává předvolba pro zelené (nejnižší teplota), bílé, oolong, bylinkové a černé čaje (nejvyšší teplota). Pokud je třeba, je možné teplotu i dobu navolit i ručně. Nastavit si můžete i sílu výluhu, a to volbou ze tří stupňů (slabý, střední a silný). Ovládání konvice na přehlednému panelu je jednoduché a intuitivní.

Konvice je vybavena nerezovým sítkem s jedinečným designem. Díky němu voda po ponoření volně proudí okolo čajových lístků, ty se pak mohou přirozeně otevírat a dát čaji správnou barvu a chuť. Ponoření a vynoření nerezového sítka umožňuje magnetický držák. Funkce „Keep Warm“ dokáže udržet nastavenou teplotu vody i čajového výluhu až po dobu jedné hodiny a automaticky se znovu aktivuje po sejmutí konvice z podstavce. Konvice má atraktivní design v kombinaci skla, nerezu a šedé barvy Smoked Hickory s otočnou základnou o 360°. Maximální kapacita pro ohřev vody je 1,0 l a pro přípravu čaje 0,8 l. Součástí balení je i praktická lžička na čaj.

Doporučená cena Sage STM700 je 4 790,– Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist