Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Proč pít Matcha čaj?

10. únor 2020  České nápoje   komentáře (0)  192 x

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

Proč pít Matcha čaj?Proč pít Matcha čaj?

1. Zlepšuje paměť, koncentraci i náladu

Jednoduše řečeno: zázrak L-theanin. Tato aminokyselina přirozeně se vyskytující v zelených čajích dokáže navodit příjemné uvolnění, aniž by způsobovala pocit únavy. Stimuluje totiž produkci alfa vln v mozku a také zvyšuje hladinu dopaminu a serotoninu. Díky tomu lidé při pití Matcha Tea mají skvělou náladu, udržují si jasnou mysl a dokáží se lépe soustředit. L-theanin zvyšuje duševní bdělost a podporuje paměť. „To oceňují jednak studenti, kteří se často učí dlouho do noci, ale také lidé, kteří jsou pracovně velmi vytížení,“ doplňuje Petr Patočka, jednatel společnosti Kyosun s.r.o., která patří mezi přední dodavatele bio Matcha Tea do Evropy, MatchaTea.cz.

2. Pálí kalorie

MatchaTea urychluje metabolismus a tím pomáhá při spalování přebytečného tělesného tuku. Při pití MatchaTea probíhá proces spalování tuků až 4x rychleji než za běžného stavu. Toho je možné dosáhnout různými prášky na hubnutí, oproti nim se však u Matcha Tea nemusíte bát nežádoucích vedlejších účinků, jako je zvýšení tlaku nebo zrychlení srdeční frekvence.

3. Posiluje imunitu

Katechiny jsou antioxidanty nacházející se v zelených čajích, přičemž až 60 % z nich tvoří EGCG (epigalokatechin galát). Tato látka pozitivně ovlivňuje fungování imunitního systému a chránÍ vás tak před nemocemi. Preventivně pomáhá proti kardiovaskulárním chorobám i nádorovým onemocněním. „Matcha Tea obsahuje také vitaminy A, E a C, železo, draslík, vápník a bílkoviny,“ doplňuje Petr Patočka, jednatel společnosti Kyosun s.r.o., která patří mezi přední dodavatele bio Matcha Tea do Evropy, MatchaTea.cz.

4. Čistí a detoxikuje

Matcha Tea je vyráběn z rostliny Carnellia sinensis pěstované neobvyklým zastiňovacím způsobem, který zajistí, že se v listech zvyšuje produkce chlorofylu. Chlorofyl nejenže zajistí čaji krásnou jasně zelenou barvu, ale umí působit i jako účinný detoxikační prostředek. Z těla vyplavuje těžké kovy a chemické toxiny.

5. Snižuje hladinu cholesterolu

Cholesterol je pro naše tělo nezbytný, ale pouze v určité míře. Jeho část si lidské tělo vyrábí samo a část přijímá v potravě. Dělíme jej na LDL (tzv. špatný cholesterol), který našemu tělu spíše škodí a HDL (tzv. dobrý cholesterol), ten je pro tělo důležitý a pomáhá mu. Studií různých populací bylo prokázáno, že pravidelné pití zeleného čaje snižuje hladinu LDL, a naopak zvyšuje hladinu HDL.

6. Dodává energii

Matcha Tea obsahuje thein a teofylin. Tyto látky dodávají energii podobně jako kofein v kávě, ale děje se to pozvolna. Po vypití šálku kávy se sice cítíte “nabuzeně“, efekt je však velmi silný, nárazový a rychle vyprchá. „U Matcha Tea se energie uvolňuje postupně v průběhu 3 až 6 hodin, takže se vám po vypití nebudou třást ruce ani zběsile tlouct srdce,“ říká Petr Patočka, jednatel společnosti Kyosun s.r.o., která patří mezi přední dodavatele bio Matcha Tea do Evropy, MatchaTea.cz.

7. Je cool (i hot)

Matcha Tea není pouze úžasným nápojem. Díky jeho práškové formě jej můžete přidávat i do různých jídel, zejména dezertů nebo zmrzliny. Až si příště domů pozvete hosty, zkuste je překvapit zelenou pochoutkou a uvidíte, že nešlápnete vedle.

Doporučujeme také přípravu Matcha Tea tradičním způsobem, která bude určitě pro vás i vaše přátele zážitkem. Potřeba je bambusová lžička, metlička a čajová miska. Do čajové misky dejte zhruba tři vrchovaté lžičky čaje Matcha Tea a přidejte kapku vody. Bambusovou metličkou si vytvořte kašičku. Po chvilce dolijte zbytek připravené vody a důkladně šlehejte ve tvaru písmene M, než se čaj plně napění. Voda na přípravu tradičního Matcha Tea by měla mít zhruba 65 až 70 stupňů. Dále už jen vychutnávejte a pití si užívejte.

Pokud si na rituály nepotrpíte, můžete Matcha Tea připravit i jednoduše v šejkru, a to ve studené i teplé variantě. I tak totiž dokáže nadělat spoustu parády.

PRODUKTOVÉ TIPY

BIO MATCHA TEA HARMONY 60 G

Bio Matcha Tea Harmony obsahuje 30 kusů 2 g sáčků. Díky nim vydrží originální japonský Matcha Tea neustále čerstvý a jednotlivé porce není třeba odměřovat. Velmi šikovné a praktické.

319 Kč

Bio Matcha Tea Charger

Matcha Charger, to je all-in–one. Do praktického tubusu jsme pro vás zabalili 15 sáčků matcha, každý o obsahu 2 g, spolu s 500ml šejkrem Z500. Skvělá sada jako dárek, startovací set pro matcha začátečníky, nebo praktické balení pro ošlehané matcha dobrodruhy.

299 Kč

MatchTea V GASTRONOMII

Matcha Smoothie s jablkem a bazalkou

Originální smoothie s čajem MatchaTea, jablkem a bazalkou.

Připravte si:

1 velké jablko (např. odrůda Golden Delicious)

80 ml limetkové šťávy (nebo citronové šťávy)

menší trs bazalky

50 ml agávového sirupu

150 ml vody

2 g MatchaTea

Postup:

1) Jablko zbavte jadřinců a vymačkejte limetku.

2) Vložte jablko a limetkovou šťávu do mixéru společně se zbývajícími ingrediencemi a nechte rozmixovat do podoby smoothie.

Nutriční hodnoty (na porci):

  • Jouly: 410 kJ
  • Kalorie: 98 kcal
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 23 g
  • Bílkoviny: 0 g

MatchaTea makronky

Ingredience:

  • 115 g mandlové mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 vaječné bílky
  • 80 g krupicového cukru
  • 90 g másla
  • 1 polévková lžíce MatchaTea

Postup přípravy:

  • Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem a MatchaTea a důkladně přesijeme přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky.
  • Vyšleháme z bílků pokojové teploty sníh a postupně k němu přisypeme 30 g krupicového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud sníh není opravdu tuhý.
  • Do sněhu přisypeme zhruba jednu třetinu zelené směsi a důkladně smícháme. Postup opakujeme i se zbývajícími dvěma třetinami. Mícháme tak dlouho, dokud nedocílíme lesklé a hladké směsi bez bublinek.
  • Směsí naplníme zdobicí pytlík a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kolečka o velikosti zhruba 2,5 cm a propícháme párátkem všechny případné vzduchové bubliny v těstě.
  • Makronky necháme schnout alespoň půl hodiny a poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme 10-15 minut.

Během pečení si připravíme náplň. – Smícháme

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist