Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Jacobs Velvet Gold Crema

27. květen 2022  České nápoje   komentáře (0)  334 x

Víte, která káva patří k nejoblíbenějším? Jacobs Velvet. To byla první instantní káva na našem trhu, která vytvářela bohatou pěnu, a stále okouzluje spotřebitele svojí výraznou, specifickou chutí a sametovou pěnou. Nyní přichází novinka Jacobs Velvet Gold Crema s jemnější chutí. Je vyráběná ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu. Ocení ji zejména ti, kteří začínají svět kávy teprve objevovat, nebo neholdují hořké chuti. Chutná výborně i s napěněným mlékem jako latté, nebo jako ledová káva. Prostě skutečný kávový požitek.

Jacobs Velvet Gold CremaJacobs Velvet Gold Crema

Kávová zrna se zpracovávají speciální metodou rozprašování za vysoké teploty, které maximálně zachovává aroma kávy a její chuťové vlastnosti. Ideálně se hodí pro chvíle relaxu a pohody. (180g balení stojí 129,90 Kč)

A pozor, pozor! Káva Jacobs Velvet zmodernizovala obal, který je nyní přehlednější a srozumitelnější, a doplnila název na Jacobs Velvet Crema, ale oblíbený produkt zůstává stejný. Kromě sametové pěny se vyznačuje plnou, výraznou a lehce oříškovou chutí. (200g balení stojí 129,90 Kč)

Instantní káva je u nás po mleté druhý nejrozšířenější druh kávy, kupuje ji téměř šedesát procent domácností. Značka Jacobs nabízí široký výběr rozpustných káv: od klasické Jacobs Krönung a Jacobs Gold po řadu Barista určenou náročnějším konzumentům, která navíc obsahuje velice jemně namletá kávová zrna, aby zdůraznila chuť a vůni přírodně mleté kávy. Oblíbené jsou také instantní mixy 3v1 a kávové speciality na přípravu cappuccina.

Vývojem technologií se stírá rozdíl mezi kávou instantní a kávou připravovanou přímo z mletých zrn. Výhodami instantní kávy jsou zejména její rychlá a jednoduchá příprava, skladování a trvanlivost. Připravovat si ji můžete přesně podle sebe – černou a silnou, nebo jemnou, s mlékem a třeba i oblíbeným kořením. Instantní káva se hodí pro každou příležitost. Jednoduše si ji můžete vzít s sebou na cesty, využívat ji při pečení kávových dezertů, na ledovou kávu...

Výroba instantní neboli rozpustné kávy začíná podobně jako ve vaší kuchyni. Nejdříve se z kvalitních pražených a namletých kávových zrn uvaří káva, která se následně odpařuje až vznikne kávový extrakt, a ten se pak vysuší. Existují dvě základní metody sušení – lyofilizace, což je sušení mrazem, nebo rozprašování, to je sprejování při vysokých teplotách. Během sušení je kávový koncentrát společně s horkým vzduchem vstřikován do vysoké věže a díky vháněnému horkému vzduchu se voda odpaří a na dno věže pak dopadne pouze sušený kávový extrakt (prášek).

Rozpustnou sušenou kávu se pokoušeli vyrábět již koncem 19. století v Japonsku, ale první patent tzv. „kávové směsi“ pochází dokonce z roku 1771 z Anglie. Úspěšnou metodu výroby stabilního, ve vodě rozpustného kávového prášku vynalezl až japonsko-americký chemik Satori Kato v roce 1901. Rozšíření a průmyslové výroby se dočkala za první světové války, kdy byla pro své povzbuzující účinky a jednoduchost přípravy dodávána vojákům na frontu. Za druhé světové války pak doslova poháněla americkou armádu, která spotřebovala velkou část světové produkce.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist