Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Uvařte si kávu se Sage

8. červen 2022  České nápoje   komentáře (0)  445 x

Milujete cappuccino či latté, ale mléčným výrobkům se vyhýbáte z přesvědčení nebo kvůli alergii? Nenechte se odradit představou, že z rostlinného mléka vám nadýchanou pěnu našlehají jen profesionální baristé v prvotřídních kavárnách. Díky produktům Sage si můžete vaši oblíbenou kávu s mléčnou alternativou dopřát, kdykoli budete mít chuť.

Uvařte si kávu se SageUvařte si kávu se Sage

Rostlinné alternativy mléka

Stále více lidí nahrazuje kravské mléko rostlinnými alternativami. Důvody mohou být různé. Ten, kdo trpí nesnášenlivostí laktózy, si může zvolit bezlaktózové mléko. Pro osoby s alergií na kravskou bílkovinu kasein je však rostlinné mléko jedinou možností. Stejně tak je tomu i u lidí, kteří se rozhodli omezovat spotřebu živočišných produktů – ať už jsou to vyznavači veganského životního stylu nebo ekologicky smýšlející milovníci kávy. Nabídka rostlinných mlék je naštěstí dnes už široká. V kavárnách se nejčastěji setkáte se sójovým mlékem. Sice jde skvěle našlehat, ale při jeho přidávání do kávy je vyšší šance na sražení. Rovněž je nepřijatelné pro lidi s alergií na sóju. I  proto v  současné době stoupá popularita ovesného mléka. Má velmi příjemnou jemnou chuť, při pěnění vytváří hedvábně hladkou strukturu a v kávě se nesráží. Další možností je rostlinný nápoj z mandlí, který patří mezi nejoblíbenější oříšková mléka. Jeho chuť ale v případě cappuccina nebo latté, kde má mléko větší podíl, přebíjí chuť samotné kávy. Pokud vám to však nevadí, určitě si kávu s mandlovým mlékem oblíbíte. Navíc příprava tohoto oříškového mléka je velmi jednoduchá. Můžete si ji zkusit přímo u vás doma podle našeho receptu na domácí mandlové mléko.

Jak vytvořit nemléčnou pěnu

Při pěnění vyžadují rostlinné alternativy mléka více trpělivosti, protože ani zdaleka není tak jednoduché, jako je tomu u mléka kravského. Nejdůležitější je dávat si pozor na teplotu. U rostlinných mlék totiž nesmí překročit 60 ⁰C. Pokud se stejně jako my rozhodnete pro využití kávovaru Sage BES875 The Barista Express, máte celkem vyhráno. Mezi jeho příslušenství totiž patří speciální nerezová konvička na napěnění mléka s integrovaným teploměrem. Proces samotné přípravy pěny pomocí ruční trysky není složitý. Když je kávovar připravený pro výdej páry, stačí vložit parní trysku do mléka, cca 1–2 cm pod hladinu. Konvičku přitom nakloníte do úhlu 45 stupňů a začnete ohřívat a pěnit mléko. Ukazatel na konvičce bude měnit barvu v závislosti na teplotě mléka. Jakmile dosáhnete výše zmíněných 60 ⁰C, ukončíte proces pěnění a ohřívání. S konvičkou několikrát jemně poklepete o stůl, čímž mléko zbavíte větších bublin. Následně s ní jemně kroužíte, čímž docílíte lahodné krémové mikropěny.

Mléčná pěna i bez kávovaru

V případě, že si nechcete kupovat nový kávovar nebo už vlastníte takový, který nedisponuje tryskou pro napěňování mléka, ideálním řešením je pořídit si automatický pěnič mléka Sage BMF600. Tento model má otočný ovladač, který slouží k ovládání přístroje a nastavení teploty. Kromě teplé pěny v rozmezí od 40 do 80 °C vám připraví i pěnu studenou, která je vhodná například do letních drinků. Součástí výbavy jsou dva nástavce na napěnění. Nástavec Cappuccino je ideální pro přípravu husté a krémové pěny, zatímco nástavec Latté vám připraví jemné a nadýchané mléko, které oceníte při přípravě kávy latté. Ve víčku nerezové konvičky je navíc uložena praktická vyjímatelná odměrka.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

1.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist