Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Ovocňák se vyrábí z vlastního ovoce

8. listopad 2019  Richard Chodora   komentáře (0)  125 x

Šavnaté dobroty od Ovocňáku neobsahují žádné přidané nesmysly a přesto vydrží čerstvé celý rok. Jaké je jejich výrobní tajemství? České ovoce, ruční sklizeň, chytré skladování, technologické zpracování, šetrná pasterace a bleskové plnění do 3,5 minut od vylisování.

Ovocňák se vyrábí z vlastního ovoceOvocňák se vyrábí z vlastního ovoce

Mezi hlavní produkty Ovocňáku patří mošty, pyré a ovocné plátky. Všechny chutnají úžasně čerstvě a přitom neobsahují žádný přidaný cukr ani chemické konzervanty. A chutnají vždycky jen po ovoci, ze kterého jsou vyrobené. Nemají totiž nic navíc, jen 100 % ovoce. Jak to ten Ovocňák dělá?

Péče od sazeniček

Ovoce používané v produktech Ovocňáku vyrostlo na jižní Moravě, v CHKO Bílé Karpaty a blízkém okolí. Tady se totiž ovoci skvěle daří a nepotřebuje žádné chemické zlepšováky. Ovocňák ho z velké většiny pěstuje ve vlastních sadech a navíc spolupracuje se dvanácti sadaři z okolí, kteří všichni disponují certifikací SISPO. To znamená, že jsou zařazeni v integrované produkci a ovoce ošetřují  méně, a jen šetrnými přípravky, často těmi používanými v BIO zemědělství.

Moravská jablka jsou u Ovocňáku základ všech 14 druhů moštů. Mošt Jablko Hruška zakoupíte na eshop.ovocnak.cz, 3 litry za 229 Kč.

Ruční sklizeň a chytré skladování

V Ovocňáku se zpracovávají pouze ručně trhaná jablka 1. třídy. Ve firmě s rodinnou pěstitelskou tradicí si váží každého kousku ovoce a zacházejí s ním tak, aby co nejméně přišlo nazmar. Proto se jablka skladují bez přístupu vzduchu. Zůstanou tak dlouho čerstvá a šavnatá na výrobu čerstvých moštů během celého roku. V každé krabici či kapsičce je tak mošt vylisovaný maximálně před pár týdny, ne jako u džusů.

Věděli jste, že pro každý produkt se pečlivě vybírají různé odrůdy jablek, aby k sobě jejich chuti správně ladily?

Šetrná výroba a citlivá pasterace

O výrobu se rodina Kořínkových stará sama. Díky tomu může Ovocňák garantovat tu nejvyšší kvalitu. A k výrobkům se chovají s takovou péčí, jakou si křehké ovoce zaslouží. Ovocné šávy a pyré prochází vysoce šetrnou pasterací při teplotě 82 °C po dobu 5 sekund. Šetrně se vyrábějí i ovocné plátky, které se suší při nízkých teplotách, aby si uchovaly co nejvíc vitamínů a živin.

Navíc neplýtvají, měkké ovoce, které nestihnou zpracovat, zamrazí a zpracovávají postupně. A výlisky z jablek, které vznikají při výrobě moštů, využívají jako krmivo pro hospodářská zvířata.

Šetrně pasterované pyré si uchovává spoustu živin. Na eshop.ovocnak.cz si můžete vybrat pyré z 9 různých příchutí, 120 g za 23 Kč nebo 200 g za 26 Kč.

Superrychlé plnění

Díky moderním technologiím uběhnou od vylisování po zabalení jen 3,5 minuty! Výrobky se tak dostávají do vzduchotěsných obalů opravdu čerstvé a takové i zůstanou až 12 měsíců. Ale tak dlouho stejně nikde nevydrží...

Díky šetrné výrobě se Ovocňák pyšní šavnatými, čerstvými a zdravými produkty, které si přirozeně uchovávají spoustu živin. Věda to sice trochu je, ale ne raketová. Škoda, že to není v regálech standard, že?

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist