V zimě zkuste horký Ovocňák
7. leden 2022 České nápoje komentáře (0) 335 xJestli je na zimě něco pěkné, tak jsou to chvíle se álkem něčeho dobrého a horkého v ruce v pohodě doma na gauči. Ovocňák se svou irokou nabídkou ovocných radostí je přesně na to připraven. Jeho moty toti rozhodně nepředstavují jen letní osvěení. Stačí je zahřát a ten nejlepí horký nápoj do studených dní je na světě. Navíc má Ovocňák v rukávu mnoho receptů, jak horký mot okořenit a vykouzlit netradiční spojení chutí nebo můete sáhnout po tom, který je rovnou namíchaný s kořením, aby ho stačilo jen ohřát.
Jak na horký mot bez ztráty vitamínů
Ovocňákovy moty jsou plné vitamínů, ale bohuel o ně snadno přijdete, pokud Ovocňáka budete ohřívat moc. Díky pasteraci jsou sice na teplo zvyklé, ale vitamíny si uchovávají jen díky tomu, e jde o pasteraci etrnou, která probíhá za niích teplot.
100% jablečný mot z českých sadů, 3 litrů za 199 Kč, zakoupíte na eshop.ovocnak.cz. |
Proto při jeho domácím ohřívání platí jednoduché pravidlo, a to, e je třeba dávat si pozor na vysoké teploty. Od 60 °C se toti začínají některé vitamíny rozkládat a teploty nad 85 °C u dokáou dokonce změnit chu ovoce. Mot tedy ideálně zahřívejte za stálého míchání a dozoru. Hned jak je teplý, je dobré ho pro jistotu ze sporáku sundat. Nebo ho hřejte třeba parní tryskou, pokud doma máte kávovar, který je jí vybavený.
Který je ten pravý
Abyste motu dodali mrnc, můete pouít koření. Ke kadému druhu se ale hodí něco jiného. Stoprocentní jablko se například skvěle doplňuje se skořicí a hřebíčkem. Výsledek je sladký a voňavý jako svařené víno, přitom bez kapky alkoholu, take si můete připít i s dětmi. Pokud se ale rozhodnete sáhnout třeba po rybízovém motu, zkombinujte ho raději s rozinkami či jiným sueným ovocem.
Nebo můete sáhnout po zimních motech, do kterých Ovocňák koření rovnu přidal, abyste to měli úplně bez práce. Na výběr jsou dva:
- jablečný mot se skořicí, hřebíčkem a mukátovým oříkem (3 litry za 199 Kč)
- nebo říznějí Jablko se zázvorem (3 litry za 219 Kč)
Oba koupíte na www.ovocnak.cz.
A pokud hledáte inspiraci na horké ovocné drinky, Ovocňák připravil spoustu receptů. Dva najdete přímo tady a spoustu dalích u Ovocňáka na blogu:
alkoholické najdete zde: https://www.ovocnak.cz/recepty/alko-drinky-s-ovocnakem/
a nealkoholické tady: https://www.ovocnak.cz/recepty/nealko-drinky-s-ovocnakem/
Nealkoholický zahřátý Ovocňák se sueným ovocem
Potřebujete:
- mot libovolného výběru
- suené rozinky Sultánky
- suené jablko či suené vestky, meruňky, případně i kandované ovoce
- čerstvý zázvor (případně můete pouít rovnou Ovocňákův mot se zázvorem)
Postup:
- Ve smíchejte v hrnci a opatrně zahřívejte. Mnoství ovoce zvolte podle chuti. Pokud zázvor nemáte nebo tento nápoj připravujete pro děti, můete ho vynechat.
- Čím déle budete zahřívat, tím více přijme mot chuti a aroma ze sueného ovoce a naopak ovoce se nasaje sladkým motem a bude samo o sobě dezertem.
Ovocňákův jablečný ár
Tento nápoj se podává horký, ale zahřeje vás i z jiného důvodu. Pro větí mrnc se do něj toti přidává brandy.
Budete potřebovat:
- 200 ml jablečného Ovocňáku
- 2 ličky třtinového cukru
- 1 svitek skořice, 2 hřebíčky
- 100 ml brandy
- citronová áva
Postup:
- Zahřívejte jablečnou ávu, třtinový cukr, skořici a hřebíček, dokud se cukr nerozpustí.
- Vezměte sklenice se silnými stěnami, tento nápoj se toti podává horký. Nalijte do nich brandy a zalijte horkým Ovocňákem. Máte hotovo! Na závěr můete jetě vykrojit měsíčky jablka, do kterých zapícháte hřebíčky. Takto ozdobenou sklenici jistě vichni ocení.
Zima je spojována s pocitem útulna a pohody. Můete se spolehnout, e Ovocňák vám pomůe navodit příjemnou atmosféru. A u si ho vypijete jen tak samotný nebo s kořením z celého světa.
Zdroj: Tisková zpráva
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!