BIO Švestková povidla
8. srpen 2024 České nápoje komentáře (0) 364 xNechte se unést jedinečnou chutí výběrových povidel ze švestek, které dozrály pod moravským sluncem. Tyto ručně sbírané plody jsou vařeny s láskou a bez přidaného cukru. Pochoutka z Eko sadů Komňa, která pravidelně boduje v českých soutěžích, vás okouzlí plnou, ovocnou chutí již při první lžičce.
Výjimečnost povidel zaručuje zejména klasická výrobní metoda, při níž se švestky nejprve vypeckují (nepasírují se), a pak vaří za stálého míchání minimálně 12 hodin, dokud nedosáhnou optimální konzistence. Vznikne tak dokonalý produkt v bio kvalitě, bez dalších přidaných látek. I díky tomu se tato lahůdka stane nepostradatelnou součástí vaší kuchyně. Skvěle se hodí při pečení, kdy se neroztéká. Dokonalá je i pro obohacení snídaní, ale také jako vynikající základ do marinád, omáček k masu i do salátů nebo jako zdravá „chuťovka“ jen tak na lžičku.
V roce 2019 získala Bio švestková povidla ocenění České Biopotraviny roku a v roce 2022 obdržela titul Regionální potravina Zlínského kraje. Dostupná jsou ve dvou velikostech a doporučená maloobchodní cena za 180 g je 140 Kč. Více informací najdete na www.ekosadykomna.cz
TIP na závěr: I vy preferujete lokální produkty v bio kvalitě? Nezapomeňte, že jedině správné označení logy biolistu a biozebry na obale vám zaručí, že je výrobek skutečně bio!
Když se pěstuje a vyrábí s láskou…
V srdci malebné krajiny Moravského Slovácka, v CHKO Bílé Karpaty, se od roku 2005 nachází rodinná farma, Eko sady Komňa. Pro majitele ekologických sadů, Davida Ryšavého a jeho rodinu, bylo ekologické zemědělství spíše přirozenou a intuitivní volbou než dilematem. „Mnohokrát jsem dostal otázku, proč jsem se rozhodl pro ekologické zemědělství, ale ta správná otázka by měla být, proč se pro něj nerozhodnout. Pokud má člověk trochu vztah k přírodě a záleží mu na tom, co se děje s půdou, tak se jinak ani nerozhodne,“ vysvětluje David Ryšavý, jehož ekologické sady v roce 2021 získaly také ocenění Nejlepší ekofarma roku.
Na téměř 9 ha najdete přes 3300 ovocných stromů – konkrétně švestek, jabloní a hrušní. Švestek pak každý rok sklízí hned několik desítek tun, z nichž většina se zpracovává na povidla. Každá švestka tak projde rukama sedláka a pracovníků hned několikrát. V portfoliu farmy však najdete i spoustu dalších zajímavých výrobků v bio kvalitě jako jablečný mošt, hruškovou klevelu, sušené hrušky, stáčený med a další.
Pokud se rozhodnete pro návštěvu, spojte nákup pochoutek v místním obchůdku s příjemnou procházkou. Nechte se očarovat krásou okolní krajiny a poznejte Eko sady Komňa se vším všudy. Naučná stezka dlouhá 1 km vás provede celým hospodářstvím, zatímco rodina vás seznámí s tajemstvím pěstování ovoce, tradičními metodami jeho zpracování a ochranou přírody. Nechybí ani ukázka výrobny, budky pro ptáky, netopýry a včelí úly. Právě včely jsou totiž pro bohatou úrodu zcela zásadní, protože zde opylovávají kvetoucí sady. Dny otevřených dveří, komentované prohlídky a přednášky vám pak přinášejí další příležitost sdílet vášeň této mimořádné rodiny.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!