Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Snídaně s Rotkäppchen

26. srpen 2018  České nápoje   komentáře (0)  1017 x

Snídaně je základ dne, dobrá snídaně vám udělá radost po celý den. A pokud se přes týden kvůli pracovním nasazení odbýváte bílým jogurtem nebo třeba jen ranní kávou, připravili jsme pro vás pár tipů, jak si to o víkendu vynahradit.

Snídaně s RotkäppchenSnídaně s Rotkäppchen

1) Zpomalte

Říká se, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, kterým nastartujete metabolismus, proto jí věnujte dostatek času, protože jíst ve spěchu není zdravé. O víkendu si můžete dopřát ten luxus a snídat jak dlouho budete chtít.

2) Vychutnávejte

Ráno jsou smysly nejbystřejší.  Pokuste se je zapojit všechny během snídaně – uvědomte si, jak voní čerstvé pečivo, jak chutnají domácí vejce nebo lahodné máslo.

3) Prožívejte

Víkendová rána jsou skvělá v tom, že si je můžete opravdu vychutnat a rozmazlit se velkou snídaní, doplněnou sklenkou lahodného sektu Rotkäppchen. Hodí se jak k slaným, tak sladkým pokrmům.

4) Nenechte se vyrušovat

Snídáte s mobilem v ruce? Nebo čtete ranní tisk? Zapomeňte na to a čas vyhrazený na snídani věnujte pouze tomu, že budete vychutnávat lahodné pokrmy a ranní pohodu. Opulentní snídaně nelze uspěchat.

5) Hřešte

Ráno si můžete dovolit i kalorickou bombu. Celý den máte před sebou, proto jsme pro vás připravili ve spolupráci s blogem Kitchenette.cz recept na máslové croissanty. Nezapomeňte, že pokrmy připravené doma a s láskou chutnají nejlépe.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku / 350 ml mléka (vlažného, max. 40 °C)
  • 1/4 hrnku / 50 g třtinového cukru
  • 14 g instantního droždí
  • 3 a 3/4 hrnku /440 g hladké mouky plus na vál
  • lžíce mořské soli
  • 340 g másla
  • 1 vejce na potření

Postup:

1. Smíchejte vlažné (ne horké) mléko s cukrem, droždím a nechte vzejít na teplém místě. Až bude kvásek krásně nabublaný smíchejte ho s moukou, solí a ideálně pomocí kuchyňského robota s hnětacími háky vypracujte jemné a velmi hladké těsto. Přibližně 10 minut.

2. Přemístěte těsto na pomoučený vál a dál pokračujte v hnětení tentokrát rukama. Přidávejte jednou za čas trochu mouky, tak aby výsledné těsto bylo hladké a trochu lepivé. Vyválejte z těsta obdélník silný přibližně 3-4 cm, zabalte ho do fólie a nechte vychladit v lednici alespoň hodinu.

3. Mezi dvěma pečícími papíry si pomocí válečku na těsto z bloku másla vytvořte čtvercovou placku přibližné velikosti jako je chladící se čtverec těsta. Máslo nemusí být úplně změklé. Váleček používám spíš na tlučení a mačkání másla než rozvalování. Máslo také vychlaďte, postačí 10-25 minut.

4. Na lehce pomoučený vál položte těsto, rozválejte ho na dvojnásobnou velikost a postupujte jako na obrázku. Do středu umístěte máslo úhlopříčně, zabalte jako obálku, oprašte přebytečnou mouku a rozválejte na obdélník. Válečkem příliš netlačte, spíše mírný tlak a opakovaným pohybem rozválejte. Těsto oprašte, přeložte na třetiny, zabalte do fólie a nechte opět vychladit 1 hodinu.

5. Ještě 3 x rozválejte a na třetiny přeložte zpět těsto. Mezi každým válením hodinu chlaďte. Před finálním tvarováním chlaďte alespoň 6-8 hodin, ale ne více jak 18 hodin, potom by už dobře nekynulo.

6. A teď tvarování. Vycházejí přibližně na 16 kusů a je fajn, když se Vám vejdou na dva plechy vyložené pečícím papírem. Postupujte asi ideálně zase podle obrázků. Těsto rozválejte na pás úzký 20-25 cm a velmi dlouhý, tak že se Vám nevejde na vál. Pomocí nože nebo rádýlka nakrájejte na trojúhelníky (můžete si pomoci i pravítkem) jejichž základnu ve středu nařízněte tak 1,5 cm. Z každého trojúhelníku rolujte rohlíček od základny směrem ke špičce. Croissanty pokládejte na plech s velkými rozestupy a špičky rohlíčků můžete zahnout dovnitř. Potřete rozšlehaným vejcem s jednou lžící vody a nechte kynout v teplém prostředí přibližně 1,5-2 hodiny. (Kynutí v nahřáté troubě nedoporučuji, máslo by se mohlo předčasně uvolnit z těsta.)

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist