Šesté Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů zakončené Mattoni Koktejl Festivalem uvítá Staroměstské náměstí
15. červen 2016 České nápoje komentáře (0) 2516 xBarmani z dvaceti tří zemí světa se již tradičně o víkendu 18. - 19. června 2016 utkají v Praze o vítězství v šestém ročníku Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2016. Soutěžící představí své nealko drinky v sobotním kole, z něhož 5 nejlepších postoupí do nedělním finále v rámci večerního Mattoni Koktejl Festivalu. Po oba dny bude Staroměstské náměstí zasvěceno této barmanské a hudební show, která je pro široké publikum zdarma.
Soutěž Mattoni Grand Drink přináší již devatenáct let to nejlepší ze světa nealkoholických koktejlů, z toho šest let formou prestižního Mistrovství světa, kterého se zúčastňují nejlepší světoví barmani se svými originálními recepturami. Letos se do světového klání kvalifikovalo 23 reprezentantů vzešlých z národních kvalifikačních kol pořádaných barmanskými asociacemi v daných zemích. Letošní rok přivítá barmany ze zemí, jako jsou například Uruguay, Hong Kong, Filipíny, Island, Irsko, Rakousko, Slovinsko, Maďarsko, či Lucembursko.
Českou republiku bude reprezentovat s koktejlem Cou Cou („ku ku“) Achim Šipl, který se již pyšní titulem Mistra světa z roku 2013. „Achim promyšleně využil vědecké poznatky o způsobu ideálního zprostředkování chuti jazykem, v níž se kombinuje jemná chuť ořechů, hrušek a broskví,“ poznamenal prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
„V drinku Cou Cou jsem použil hruškový a broskvový džus doplněný exotickou chutí čaje s pečenou rýží a s kokosovým olejem,“ přiblížil svůj soutěžní koktejl Achim Šipl.
Mattoni Grand Drink kopíruje aktuální trendy a nabízí atraktivní a chutné nealkoholické drinky pro lidi vyznávající svěží životní styl. Každý nealkoholický koktejl má recepturu s nízkou energetickou hodnotou.
Základní ingrediencí všech koktejlů je česká přírodní minerální voda Mattoni, kterou pro svou nezaměnitelnou čistou chuť doporučuje Mezinárodní barmanská asociace pro přípravu koktejlů. Je na samotném barmanovi, zda použije perlivou či jemně perlivou variantu. Bublinky obsažené v minerální vodě pomáhají zintenzivnit vůni koktejlů, kterou „vynáší“ k okraji sklenice. Porota hodnotí například chuť a inovativnost, kterou koktejl oboru barmanské mixologie přináší.
„Jsem opravdu hrdý na naší českou přírodní minerální vodu Mattoni, jejíž jedinečné vlastnosti oceňuje Mezinárodní barmanská asociace (IBA), a proto ji zvolila za svou oficiální minerální vodu a doporučuje ji k přípravě nealkoholických koktejlů po celém světě,“ říká Alessandro Pasquale, generální ředitel Karlovarských minerálních vod. „Barmanské umění a zdravý životní styl podporujeme soutěží Mattoni Grand Drink. Díky ní již 19 let vznikají skvělé nealkoholické koktejly, které jsou zdravou alternativou k alkoholickým koktejlům. Z Mattoni Grand Drinku se stala prestižní světová událost.“
Barmani soutěží po jednom, aby vynikla jejich zručnost a porota měla dostatek času k hodnocení všech detailů, mají určen i horní limit obsahu kalorií v koktejlu, aby nebyly zbytečně přeslazené.
Hodnocení probíhá přímo před diváky, což dělá soutěž velmi atraktivní. Vlastní semifinálové klání Mattoni Grand Drink proběhne v sobotu od 9.00 do 14.30 a moderovat jej bude Libor Bouček. Diváci mohou na Staroměstkého náměstí sledovat míchání drinků a naučit se některé barmanské fígle.
V neděli se pět finalistů utká ve velkém finále, které proběhne v rámci Mattoni Koktejl Festivalu - unikátní hudebně koktejlové show, kde postupně vystoupí skupiny Slza, MIG 21, No name, či zpěvačky Barbora Poláková a Ewa Farná. Program začne ve 20:00 a jeho součástí bude koncert Daruj krev pod záštitou Českého rozhlasu. Samotné finále barmanské show odstartuje kolem půl desáté a na jeho konci poznáme nového světového mistra v míchání nealkoholických koktejlů roku 2016.
Všechny akce jsou přístupné veřejnosti zcela zdarma. Finálové klání Mattoni Koktejl Festival je možné sledovat i na televizních obrazovkách v přímém přenosu TV Nova. „Vytvořit kvalitní nealkoholický koktejl je mnohem těžší, než namíchat koktejl alkoholický. Jen opravdový odborník je pak schopen zapojit všechny smysly konzumenta a trefit se do jeho smyslových preferencí. Soutěž je velmi populární a je snahou všech členských zemí IBA (International Bartenders Association) se do Prahy kvalifikovat,“ dodává Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace.
Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
1.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!