Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Absolutní vítěz mezi pivy může používat titul Pivo České republiky 2017

6. červen 2017  České nápoje   komentáře (0)  4908 x

Světlý ležák Holba Premium se stal absolutním vítězem degustační soutěže v Českých Budějovicích a získal titul Pivo České republiky 2017. Odborní degustátoři hodnotili rekordních 410 piv z 66 pivovarů. Holbu Premium pasovali na absolutního vítěze celé soutěže.

Absolutní vítěz mezi pivy může používat titul Pivo České republiky 2017Absolutní vítěz mezi pivy může používat titul Pivo České republiky 2017

Holba si ze soutěže odvezla celkem 5 medailí. Kromě ležáku získala medaile Holba Speciál, ochucená Holba Horské byliny a Holba Brusinka s mátou. Ležáky jsou chloubou každého pivovaru a prestižní záležitostí pro pivovarníky i konzumenty. To, že je ležák z hor vítězem mezi vítězi, je grandiózní úspěch. Holba tímto opět potvrzuje svoji pozici mezi favority. „Pivo vaříme z toho nejlepšího, co nám příroda dává. A když přidáte ještě řemeslný um, zkušenosti a pivovarské srdce, nemůže vás zklamat. Na dosažený úspěch jsme hrdí, protože je výsledkem našeho neutuchajícího snažení vařit pivo podle tradičních receptur, které konzumentům chutná.“ říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Holba se mezi ostatními pivy prosazuje především svoji vyladěnou chutí a osobitou  charakteristikou. Degustátory přesvědčila čistá chmelová vůně, výborný říz, plná harmonická chuť, příjemně doznívající hořkost a vysoká pitelnost. Tedy vlastnosti, které dělají z pití piva degustační zážitek. Holbě je přináší nejen tradiční receptura, ale i vybrané suroviny. Jako jeden z mála pivovarů totiž vaří pivo z vlastní vody z horských pramenů. Čerpá ji přímo v areálu pivovaru a za povšimnutí stojí i chmel a slad. Do Holby totiž míří prvotřídní chmel z vyhlášené oblasti Tršicka a slad z proslulých hanáckých ječmenů.

Soutěž Pivo České republiky je vyhlašovaná v rámci Pivních slavností v Českých Budějovicích. Zúčastní se jí všechny naše významné pivovary bez rozdílu velikosti. Své chuťové pohárky v soutěži i letos ladili desítky degustátorů, kteří pečlivě hodnotili jednotlivá piva v příslušných kategoriích.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

4.76 hvězdiček / Hodnoceno: 105x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist