Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Co chystá Pivovar Ferdinand pro rok 2024?

14. únor 2024  České nápoje   komentáře (0)  654 x

Pivo na počest jara. To je zelená jedenáctka od Pivovaru Ferdinand, kterou letos poprvé nabídne svým zákazníkům. V novém roce uspořádá i celou řadu kulturních akcí, například 25. května na pivovarském dvoře zahraje kapela Prago Union. Na zářijových pivovarských slavnostech benešovský pivovar zase představí novou várku Vídeňského ležáku.

Co chystá Pivovar Ferdinand pro rok 2024?Co chystá Pivovar Ferdinand pro rok 2024?

Rozvíjet české pivovarnictví, strážit jeho odkaz a rozvíjet kulturu v regionu – i to jsou předsevzetí Pivovaru Ferdinand. Letos plánuje hned několik akcí, které se budou konat přímo v pivovaru. V pátek 24. května se bude konat Den otevřených dveří, kde se dozvíte vše o výrobě místního piva a poznáte tradiční český pivovar. Vstup je zcela zdarma. Hned následující den, 25. května, pak v areálu benešovského pivovaru vystoupí legendární kapela Prago Union. Koncert se koná v rámci projektu „S Prago Union na tábory“, patronem je spolek Živá duše v nouzi, který podporuje zdravotně znevýhodněné, rodiny s dětmi a seniory v nouzi. V sobotu 1. června pivovar oživí 11. ročník festivalu Punk Rock for Ferdinand. Sezonu 7. září završí Pivovarské slavnosti, kde se představí oblíbené regionální kapely. Dostanete tu celý pivní sortiment, včetně nové várky Vídeňského ležáku.

Český pivovar, nositel kulturního dědictví

Pivovar si zakládá na poctivých spodně kvašených ležácích z kvalitních surovin. Vlajkovou lodí pivovaru je dvanáctka, světlý ležák Premium, s obsahem alkoholu 5 % objemu. Vyniká zlatavou barvou s plnou sladovou chutí a vůní s jemnou harmonickou hořkostí a silným řízem. Klasické ležáky doplňují pivní speciály, třeba patnáctka d’Este nebo výrazný Vídeňský ležák. Do rodiny piv Ferdinand patří i dva speciály vařené ve spolupráci s Univerzitou Karlovou v Praze: svěží čtrnáctka Pěkný číslo a nealkoholické pivo Slušné číslo. Vloni na podzim v Benešově poprvé uvařili Dvorní ležák. Vznikl z vlastního hlávkového chmele, vypěstovaného na nádvoří pivovaru. Pivovar vyniká rovněž výrobou bezlepkového piva. Prvním je bezlepkový ležák Premium 12 %, druhým pak nealkoholické světlé pivo za studena chmelené.

Pivovar vlastní Petr Dařílek a je tak jedním z mála pivovarů s českým majitelem. Pivovar v roce 1897 založil arcivévoda František Ferdinand d’Este. Proslavila ho unikátní humnová sladovna, kterých je v Česku už jen pár. Známý je především díky tradičním postupům při výrobě piva, jako je kvašení v otevřených spilkách a dokvašování v ležáckých sklepích.

Pivovar Ferdinand v číslech

  • 22 715 hl – Roční výstav (za rok 2023)
  • 2 200 tun – Celková produkce Sladovny Ferdinand. Každoročně je stoprocentně naplněna.
  • 30 – Tolik má pivovar kmenových zaměstnanců, někteří z nich tu dělají i desítky let.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist