Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Dnes začíná Prague Beer Week 2016

3. říjen 2016  České nápoje   komentáře (0)  2427 x

Tak jako Milán, Paříž a konečně i Praha mají svůj každoroční týden módy, Fashion Week, zaslouží si Praha svůj Beer Week - týdenní oslavu craft piva, pivní kultury a české pivní tradice napříč pivovary, pivotékami, restauracemi, bary ... a celou komunitou milovníků dobrého piva.

PlakátekPlakátek

V pondělí 3. října 2016 odstartoval nultý ročník Prague Beer Week a potrvá až do neděle 9.. V průběhu těchto dnů proběhne několik mikroeventů a také oficiální závěrečná akce Grand Finále.

Crème de la Crème Prague

Vyhlášená pražská zmrzlinárna  Crème de la Crème a její majitel a šéfzmrzlinář v jedné osobě Honza Hochsteiger alias pan Zmrzlinka připravují dva zcela nové druhy zmrzliny z piv Cream Porter a Orange IPA od plzeňského Pivovaru Raven. K ochutnání budou v průběhu Prague Beer Week přímo v Crème de la Crème v Husově 12 na Praze 1.

Bonvivant's CTC

Pražský bar Bonvivant's CTC v klidné části Starého Města je koncipován po vzoru starých lokálů jako celodenní instituce - nejen místo na klasický cocktail ve večerních hodinách, ale i oběd s nápadem, desert či káva během odpoledne. Jeho majitel a uznávaný barman se zahraniční praxí, Eduard Ondráček, pro vás společně s pivovarem Two Tales nachystal dva speciální pivní koktejly, které budou během celého Prague Beer Week ve speciální nabídce přímo v baru Bonvivant's CTC.

Velvet Bakery Prague

Denisa a Daniela z Velvet Bakery Prague upečou opravdu luxusní pivní cupcaky z černého piva a piva typu Ale z Rodinného pivovaru Zichovec. Pokud máte rádi netradiční a poctivé dezerty, obě majitelky budou i se svými cupcakovými speciály na Prague Beer Week Grand Finále.

BeerGeek Bar

V BeerGeeku milují craft - řemeslná piva z minipivovarů, pivo pijí každý den, vaří vlastní pivo pod značkou BeerLab a vybírají ta nejlepší piva do svého baru. Na 32 pípách tady mají tu největší nabídku českých i zahraničních řemeslných piv. V průběhu Prague Beer Week jsou v BeerGeek baru nachystány dvě akce – oslava 2. narozenin baru v pondělí 3.10. a Sour Times alias pocta “kyseláčům” ve středu 5.10..

Grand Finále

Veká ofiální závěrečná akce, Prague Beer Week Grand Finále, proběhne 7. a 8. října v pražské Radlické kulturní sportovně (www.kulturnisportovna.cz). Na této dvoudenní degustační akci budou čepována piva z patnácti pečlivě vybraných lokálních, českých ale i zahraničních pivovarů  a to výhradně do pivních degustačních skleniček. Těšit se tak můžete na opravdové pivní delikatesy a možnost ochutnat různé pivní styly za přítomnosti sládků, majitelů pivovarů a dalších odborníků. Grand Finále bude přehlídkou toho nejlepšího a to pro odbornou, ale i laickou veřejnost, kterou spojuje obliba až posedlost dobrým pivem.

Degustační sklenice

Degustační sklenice Teku byla vyvinuta v Itálii v roce 2006 panem Teo Musso, který je vrchním sládkem řemeslného pivovaru Birra Baladin v Turíně, a panem Kuaskem, pivním senzorickým specialistou. Název Teku je jednoduchá zkratka, která je vytvořena z prvních dvou písmen v jejich jménech. K jejich počinu vedl jednoduchý důvod: zlepšit zážitek z pití řemeslného piva. Sklenice jsou vyrobené německou firmou Rastal, která patří k nejlepším výrobcům dekorovaného skla na světě. Jejich tvar je velmi unikátní, křivky skla krásně uvolňují aroma a chuť piva, což je ideální pro degustátory a milovníky řemeslného piva. A to je důvod, proč tato degustační sklenice bude doprovázet Prague Beer Week Grand Finále.

Infobox

www.praguebeerweek.com

Prague Beer Week 2016  - pondělí 3.10. – neděle 9.10

Grand Finále – pátek 7.10. & sobota 8.10.

Spolupracující pivovary: Pivovar Matuška, Pivovar Raven, Zámecký pivovar Frýdlant, Pivovar Clock, Pivovar Zhůřák, Pivo Falkon, Bad Flash, Rodinný pivovar Zichovec, Permon, Remeselný pivovar Hellstork, Yankee&Kraut, Next Level Brewing, Brewdog CZ, Speakeasy Ales & Lagers

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist