Dny českého piva opět s pivem Březňák Originální Märzen
14. září 2017 České nápoje komentáře (0) 1541 xU třetím rokem v řadě přispějí pivovarníci z Velkého Března ke Dnům českého piva, které se letos konají od 27. září do 1. října. Milovníkům speciálních piv uvařili polotmavé pivo Březňák Originální Märzen. Celkem ho je k dispozici 700 hektolitrů. Prodávat se bude ve vybraných hospodách v celé České republice.
Březňák Originální Märzen je speciální druh piva, které se kdysi připravovalo u v březnu, protoe by ho pozdějí vyí teploty s velkým mnostvím divokých kvasnic znehodnotily. Kritické letní období tudí přečkal v chladných sklepech pivovaru. Po dlouhém leení se tehdy prodával na podzim během různých pivních slavností.
Právě této tradici zůstali ve Velkém Březně věrni. Pivo jsme i letos vařili v březnu tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Poté kvasilo v otevřených kádích na spilkách a dlouhých 150 dnů leelo ve sklepech, uvedl ředitel a vrchní sládek pivovaru Michal Rouč. Výsledek speciální polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm. - se pyní plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny.
Limitovanou edici 700 hektolitrů svátečního piva tamgasti ve svých oblíbených hospodách mohou poprvé ochutnat 27. září, v předvečer svátku svatého Václava, který je nejen patronem českých zemí, ale i českého piva. Jsme moc rádi, e můeme zákazníkům toto výjimečné pivo nabídnout. Vaří se v malebném pivovaru, kde sázíme na poctivou práci a řemeslný fortel. Březňák Originální Märzen je zkrátka také pivo staré koly, jeho výroba trvá velmi dlouho. Ale výsledek za to určitě stojí, konstatovala manaerka značky Březňák Andrea Komůrková. Seznam vech hospod, kde se bude speciální pivo čepovat, vichni zájemci najdou na stránkách www.breznak.cz.
Březňák Originální Märzen je příspěvek velkobřezenských sládků ke Dnům českého piva, které se letos konají u popáté. Pořádá je Český svaz pivovarů a sladoven, přičem mají být oslavou čepovaného českého piva jako tradičního nápoje. Současně chtějí posilovat tradici českých hospod.
Zdroj: Tisková zpráva
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!