Holba Premium zvítězila v Žatci na Dočesné
5. září 2017 České nápoje komentáře (0) 2157 xHolba Premium i Holba Polotmavá 11 přesvědčily degustátory na Žatecké Dočesné a obě si z chmelové meky odvážejí medaili - zlato pro Holbu Premium a stříbro pro Holbu Polotmavou 11. Jubilejní 60. ročník soutěže proběhl tento víkend v aule Chmelařského institutu, kde celkem 145 piv hodnotilo 231 degustátorů.
Holba Premium bodovala v prestižní kategorii ležáků, kde vítězství je chloubou pro každého pivovarníka. Zatímco ležák je stálicí značky, Holba Polotmavá 11 je mezi pivy nováčkem a medaile ji zdobí hned po vstupu na trh, kdy ji pivaři teprve ochutnávají. Výborné hodnocení pivovarských odborníků tedy přichází v pravou chvíli a může být ceněným doporučením.
Holba se prosadila nejen svoji vyladěnou chutí, ale i celkovou charakteristikou. Degustátoři vysoko ocenili její říz, barvu, hustou pěnu a vysokou pitelnost pro Holbu typickou.
„Pivo vaříme na dva rmuty, aby si vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Sázíme na regionální plodiny i pěstitele a vlastní máme i vodu. Čerpáme ji z horského pramene přímo v areálu pivovaru a těžko bychom našli lepší. Navíc se pevně se držíme zásady, že na pivo se nespěchá, takže ležák u nás zraje poctivých 6 týdnů,“ komentuje úspěch ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka a objasňuje co je to pitelnost a její význam.: „Jde o vlastnost, kterou pivu přináší tradiční výroba. V podstatě se přesně definovat nedá, ale spolehlivě ji poznáte. S každým douškem totiž zvyšuje chuť k dalšímu napití, takže u takového piva posedíte déle a pořád máte co vychutnávat.“ Pro Holbu jsou typická piva s mohutným tělem a harmonickou, pomalu doznívající hořkostí, která nikdy nepřebíjí chuť piva. Výborný říz získává Holba přirozeným kvašením na otevřené spilce, takže se uměle nedosycuje CO2, tzn. že nezatěžuje trávení, ale je naopak zdravým digestivem.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!