Holbě se daří, navyšuje prodeje
22. listopad 2018 České nápoje komentáře (0) 1520 xPivovar má za sebou mimořádně úspěšný říjen a pozitivní bilanci potvrzují také celoroční prodeje piva Holba v sudech i lahvích. Od počátku roku dosáhl odbyt piva 278 433 hl, tj. nárůst 3 procenta meziročně Jen v říjnu pivovar prodal 26 tisíc hl piva, tedy o téměř o 1000 hl více než loni.
Obchodně nejúspěšnější je oblíbená jedenáctka Šerák. V říjnu prodaných 18 tisíc hl zvýšilo odbyt na 108 procent v meziročním srovnání. Úspěšný Šerák kopírovala Holba Horská 10 i Holba Premium. Odbyt Holby během října posílil nezávisle na obalech v průměru o 8 procent. Holbě se daří „plnit“ hospody a to je velmi důležité. Jen v říjnu dosáhl prodej sudové Holby téměř 13 tisíc hl a dostal se na 107 procent v meziročním srovnání a 102 procent v období od ledna do října tohoto roku. „Pivo je společenský nápoj a zajít si s kamarády na jedno vždy patřilo k naší přirozenosti. Není to o tom pít jedno za druhým, ale o vzájemném kontaktu i pivní kultuře. Jsme rádi, že to naši příznivci vidí stejně, což potvrzují i naše prodeje,“ říká Martin Kašpar, obchodní ředitel pivovaru Holba.
Rostoucí poptávce se těší také nový ležák Keprník s horským chmelem. Horský chmel hanušovičtí pivovarníci použili vůbec poprvé a unikátní je i to, že si ho češou ručně sami. Poslední várku konzumenti vypili v září a hned poté měli možnost připíjet Keprníkem z 1. letošního chmele. 300 hl vypitých během října opět potvrdilo jeho jedinečnost a velkou oblíbenost.
V listopadu rozšířil nabídku značky Holba Vánoční Speciál 13 v limitované edici jako součást sládkovy kolekce. Je k dispozici čepovaný i v lahvích ve slavnostním multipacku s dárkem.
Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a jedinečným vlastnostem. Jen málo pivovarů dnes může vařit pivo z horské vody z podzemních pramenů a tak mu dát to nejlepší z přírody. Holba je doma v Jeseníkách a prameny má přímo v areálu pivovaru. Je přirozeně tak čistá, že ji není potřeba nijak upravovat a to se promítá do celkové charakteristiky piva z hor. Na surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby putuje chmel prvotřídní kvality z tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu na Moravě.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!