Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Holbě se daří, navyšuje prodeje

22. listopad 2018  České nápoje   komentáře (0)  657 x

Pivovar má za sebou mimořádně úspěšný říjen a pozitivní bilanci potvrzují také celoroční prodeje piva Holba v sudech i lahvích. Od počátku roku dosáhl odbyt piva 278 433 hl, tj. nárůst 3 procenta meziročně Jen v říjnu pivovar prodal 26 tisíc hl piva, tedy o téměř o 1000 hl více než loni.

Holbě se daří, navyšuje prodejeHolbě se daří, navyšuje prodeje

Obchodně nejúspěšnější je oblíbená jedenáctka Šerák. V říjnu prodaných 18 tisíc hl zvýšilo odbyt na 108 procent v meziročním srovnání. Úspěšný Šerák kopírovala Holba Horská 10 i Holba Premium. Odbyt Holby během října posílil nezávisle na obalech v průměru o 8 procent. Holbě se daří „plnit“ hospody a to je velmi důležité. Jen v říjnu dosáhl prodej sudové Holby téměř 13 tisíc hl a dostal se na 107 procent v meziročním srovnání a 102 procent v období od ledna do října tohoto roku. „Pivo je společenský nápoj a zajít si s kamarády na jedno vždy patřilo k naší přirozenosti. Není to o tom pít jedno za druhým, ale o vzájemném kontaktu i pivní kultuře. Jsme rádi, že to naši příznivci vidí stejně, což potvrzují i naše prodeje,“ říká Martin Kašpar, obchodní ředitel pivovaru Holba.

Rostoucí poptávce se těší také nový ležák Keprník s horským chmelem. Horský chmel hanušovičtí pivovarníci použili vůbec poprvé a unikátní je i to, že si ho češou ručně sami. Poslední várku konzumenti vypili v září a hned poté měli možnost připíjet Keprníkem z 1. letošního chmele. 300 hl vypitých během října opět potvrdilo jeho jedinečnost a velkou oblíbenost.

V listopadu rozšířil nabídku značky Holba Vánoční Speciál 13 v limitované edici jako součást sládkovy kolekce. Je k dispozici čepovaný i v lahvích ve slavnostním multipacku s dárkem.

Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a jedinečným vlastnostem. Jen málo pivovarů dnes může vařit pivo z horské vody z podzemních pramenů a tak mu dát to nejlepší z přírody. Holba je doma v Jeseníkách a prameny má přímo v areálu pivovaru. Je přirozeně tak čistá, že ji není potřeba nijak upravovat a to se promítá do celkové charakteristiky piva z hor. Na surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby putuje chmel prvotřídní kvality z tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu na Moravě.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist