Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Mistrův Kaštanový Kozel

2. prosinec 2021  České nápoje   komentáře (0)  533 x

Tradiční vánoční pochoutka získává letos svého pivního souputníka. Jedlé kaštany můžete díky oblíbenému programu Volba sládků ochutnat i v tekuté podobě. Ve více než tisícovce restaurací po celé zemi bude díky Plzeňskému Prazdroji k dostání Mistrův Kaštanový od značky Velkopopovický Kozel.

Mistrův Kaštanový KozelMistrův Kaštanový Kozel

Cesta k tomuto speciálu byla vlastně jednoduchá: fantazii kozlovských sládků už dlouhá léta dráždí několik kaštanovníků, jež několik desetiletí zdobí nádvoří pivovaru ve Velkých Popovicích. Nápad využít jejich plody k vytvoření pivního speciálu definitivně uzrál tento rok. A protože pečené kaštany patří neodmyslitelně zejména k Vánocům, padla volba na Mistrův Kaštanový právě v prosinci.

Vznikl tak polotmavý spodně kvašený nefiltrovaný ležák, který na první pohled zaujme bohatou krémovou pěnou. Neobvyklou přísadu jedlých kaštanů připomíná i jeho výrazná hnědá barva. Kaštanová mouka jako varní ingredience se pak samozřejmě propisuje i do chuti. Ta přináší vzpomínky na pečené jedlé kaštany, které jsou nedílnou součástí vánočních procházek po zasněženém městě. Spíš než hořkost proto v prosincovém speciálu hledejte nasládlé plné tóny.

„Prosinec je ideálním obdobím pro plné pivo s výraznou chutí. Kaštany spolu s karamelovým sladem dodávají chuti speciálu i obilný a oříškový nádech. Chmelení odrůdou Premiant vhodnou pro výrazná plná piva obohacuje celkový dojem o lehkou hořkost na konci,“ říká sládek programu Volba sládků Tomáš Pokorný.

Základ pro výrobu Mistrova Kaštanového speciálu tvoří čtyři druhy sladu: plzeňský, bavorský, karamelový a pražený. Právě jejich kombinace spolu s moukou z jedlých kaštanů dodává pivu typickou medovou barvu. Pivo obsahuje 5,3 % alkoholu a hořkost dosahuje 35 jednotek IBU.

Mistrův Kaštanový se výborně hodí k oblíbeným zimním jídlům jako jsou přesnídávkové polévky (zelňačka, kapustová, gulášová, bramboračka, dýňový nebo hráškový krém), pečenému vepřovému a skopovému masu podávanému se zelím či smetanovou omáčkou nebo k italskému krémovému rizotu. Výborně ladí i s jablečnými a hruškovými dezerty, chuťově se krásně propojí i s vanilkou.

Kaštanový speciál si hosté mohou v prosinci vychutnat více než 1000 hospodách a restauracích po celé republice. Konkrétní podniky lze snadno najít na webu volbasladku.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

3.25 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist