Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Ostravarny jsou tu pro Vás už pět let

3. srpen 2021  České nápoje   komentáře (0)  1000 x

V roce 2016 otevřel pivovar Ostravar první vlastní značkovou restauraci. Za 5 let jich stihl otevřít celkem pět. “Ostravarny přinesly na trh zvýšení konkurence v gastronomii a jednoznačně přispěly k růstu pivní kultury,” říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek.

Ostravarny jsou tu pro Vás už pět letOstravarny jsou tu pro Vás už pět let

V současné době Ostravarny najdeme v Ostravě, Opavě, Karviné a Bratislavě. “Uplynulých 5 let nám ukázalo, že Ostravarna může fungovat v jakémkoliv městě. Přestože se jedná o koncept postavený na typických ostravských základech, je plně funkční a srozumitelný. Ostravarny jsou daleko více hospody než restaurace. To znamená, že tady lidé chodí především na pivo. Proto jsme jim dali podtitul Poctivá pivovarská hospoda” říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Jan Řehůřek.

Kvalita servírovaného piva i gastronomie je pro nás zásadní. V budoucnu budeme i nadále sázet na kvalitu a ne na kvantitu. Samozřejmě, že bychom rádi otevřeli Ostravarny i v dalších městech. Ovšem ne za každou cenu. Nejde nám o chvilkový úspěch. Pokud nenajdeme vhodnou lokalitu nebo partnera, který bude Ostravarnu provozovat na úrovni, jakou chceme, tak budeme hledat tak dlouho, až ho najdeme. Za těch téměř 125 let, co vaříme pivo, víme, že trpělivost a důslednost v rozhodování je v našem oboru klíčem k úspěchu,” dodává Jan Řehůřek.

Pohled do historie

S přípravou gastronomického konceptu Ostravarna začal ostravský pivovar již v roce 2014. “Chtěli jsme pozvednout pivní kulturu a oslovit mladší zákazníky a ty, kterým čím dál tím víc záleží na kvalitě piva, příjemném interiéru i dobré obsluze, která vám umí poradit,” vzpomíná na začátky Ostravaren manažerka značky Ostravar Pavla Ličková.

Základem nového konceptu se stalo tankové pivo. “To je to nejlepší, co může hospoda hostům nabídnout. Z pivovarnického hlediska se čerstvému nepasterovanému pivu opravdu nic nevyrovná,” upozorňuje vrchní sládek Jan Řehůřek. “My navíc máme s tankovým pivem letité zkušenosti. Vždyť naše první tanková hospoda nese letopočet 1963. Proto jsme chtěli, aby náš nový koncept navázal na tento odkaz a Ostravarny se staly synonymem moderní tankové hospody 21. století.

Architekti přišli s prostorovým řešením, ve kterém se moderní tankové hospodářství stává ústředním bodem každé Ostravarny. “Ta myšlenka se nám od začátku líbila. Koncept velkého proskleného místa s pivními tanky, díky kterému návštěvník vidí, jak dobře se hospodský o svou tankovnu stará, i umístění tankovny v bezprostřední blízkosti výčepu odpovídalo naší představě o zvýšení kvality. Čím méně potrubí od tanků k výčepu máte, tím je to pro pivo lepší,“ dodává vrchní sládek.

První Ostravarny

Slavnostní otevření první Ostravarny se uskutečnilo prvního srpna 2016 v bezprostřední blízkosti unikátní Jubilejní kolonie v Ostravě. Ostravarna U Jubilejní hned od prvopočátku sklízela pozitivní ohlasy a recenze. Hosté si pochvalovali příjemné prostředí, kvalitu tankového piva, poctivost kuchyně i nový typ čepování piva. Štamgasti si poprvé mohli vybrat ze čtyř druhů čepování. “V naší Ostravarně jsme hned od začátku dávali přednost čepování na hladinku,” vzpomíná na začátky nejstarší Ostravarny U Jubilejní Michal Ripp.

Po úspěšném startu v Ostravě otevřel Ostravar během následujících 12 měsíců další dvě provozovny. V pořadí druhou Ostravarnou byla Ostravarna Na Fifejdách v Ostravě, třetí Ostravarnu U Zlatého kříže otevřel ostravský pivovar v Opavě. ”V opavském regionu měl náš pivovar historicky vždy velmi silné postavení.  Proto jsme chtěli mít první mimoostravskou Ostravarnu právě tady,” vysvětluje Pavla Ličková. Také čtvrtá Ostravarna vyrostla na speciálním místě. V Karviné několik set metrů od místa, kde Ostravar otevřel úplně první tankovou hospodu v České republice.

Zatím poslední Ostravarnu otevřel Ostravar zkraje roku 2020. v Bratislavě. Dostala název Ostravarna Amélia a stala se první značkovou restaurací pivovaru Ostravar za hranicemi České republiky. „Jsme rádi že díky kvalitnímu franšízovému partneru se nám podařilo přenést ostravskou atmosféru i do hlavního města Slovenska. V Bratislavě si lidé oblíbili značku Mustang  i naši tankovou Ostravar dvanáctku,” prozrazuje vrchní sládek Ostravaru Jan Řehůřek.

Pandemie koronaviru Ostravarny ustály

Následná celosvětová pandemie koronaviru vznik dalších nových provozoven zastavila. Pandemie navíc prověřila samotný koncept Ostravaren. “Přestože k nám lidé nemohli téměř rok přijít na pivo, Ostravarny krizi ustály především díky kvalitní gastronomii. Všechny naše Ostravarny rychle přešly na rozvoz jídel a výdej přes okénko a situaci ustály bez toho, aniž by musely zavřít. Třeba U Jubilejní nebo v Opavě U Zlatého kříže se na jídlo stávaly fronty,” uvádí závěrem manažerka značky Ostravar Pavla Ličková.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist