Pavol Kravec je nejlepším výčepním Prazdroje na severní Moravě
24. květen 2018 České nápoje komentáře (0) 1536 xNejlepší výčepní ze severu Moravy se včera sešli v ostravské restauraci Slezska P.U.O.R., aby se utkali o postup do celostátního kola soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Jejich znalosti a zkušenosti posoudila odborná porota v čele s Václavem Berkou, starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje. Čepování piva a další disciplíny nejlépe zvládl Pavol Kravec z pivnice Assen u Lupka a obhájil tak regionální prvenství z minulého roku. Společně s dalšími postupujícími se utká o vítězství na finálovém kole v Plzni 16. srpna.
Soutěžící své znalosti poměřili nejprve v písemném testu zaměřeném na výrobu piva a péči o něj. Po něm následovala praktická zkouška, kdy výčepní dokazovali porotě, že načepovat dokonalou „hladinku“ se sněhobílou krémovou pěnou je pro ně samozřejmost, stejně jako umění komunikace s hosty.
Do finále dále postupují Simona Křížková z ostravské restaurace Slezska P.U.O.R. a Daniel Wiweger z restaurace The Pub Opava. Oba se soutěže zúčastnili letos poprvé. Pavol Kravec obhájil vítězství z loňska.
„Z vítězství mám o to větší radost. Obhájit titul je vždycky o něco těžší. Profesi výčepního vnímám jako poslání a snažím se, aby naše hospoda byla místem, kde lidé dostanou vždy skvěle načepované pivo a kde se budou cítit dobře. Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je pro mě stále velká motivace. Chci společně s kolegy lidem dokázat, že i na severu Moravy čepujeme plzeňský ležák v té nejvyšší kvalitě,“ říká vítěz ostravského kola Pavol Kravec.
Vítězové letošního ročníku budou vyhlášeni na slavnostním galavečeru 16. srpna v Plzni. Ještě před konáním finálového kola projdou všichni postupující namátkovou kontrolou, kdy je tajně navštíví sládci z Plzeňského Prazdroje v jejich domovských hospodách. Během července a srpna tak sládci inkognito prověří jejich schopnosti čepovat a servírovat pivo.
„Letošní ročník provází vysoký zájem výčepních i stále zlepšující se výkony. Svědčí to o tom, že o naše pivo je v hospodách a restauracích skutečně dobře postaráno. Jsme rádi, že se nám daří podporovat profesní růst výčepních i vysoký standard české pivní kultury,“ řekl starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.
Letošní ročník soutěže má sedm regionálních kol – kromě Ostravy výčepní soutěží v Brně, v Mladé Boleslavi, v Praze a v Plzni. Zájem o účast v soutěži Pilsner Urquell Master Bartender je každoročně velmi vysoký, specialisté Pilsner Urquell do ní však vybírají jen ty nejlepší z každého regionu. Letošní ročník provází dokonce tak vysoký zájem kvalitních výčepních, že Pilsner Urquell přidal po jednom kole v Praze a v Plzni.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!