Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

První letošní Keprník už je na čepu

19. říjen 2023  České nápoje   komentáře (0)  470 x

Dozrál horský chmel i čas na první ochutnávky letošního Keprníku. Jeho specifickou hořkost, kterou jiné pivo nemá, mu dodává ručně česaný horský chmel z Jeseníků. Unikátní ležák hanušovického pivovaru si můžou milovníci piva vychutnat již 6. sezónu. Na čepu je ve vybraných hospodách a v 5litrových soudcích či 2litrových lahvích s patentovaným uzávěrem si Keprníka mohou zájemci koupit v pivovarské prodejně, kde Holba doporučuje objednání předem.

První letošní Keprník už je na čepuPrvní letošní Keprník už je na čepu

Výjimečnost tohoto piva spočívá především v jeho ingredienci – horském chmelu. Tato vzácná surovina obohacuje hořkost i vůni piva a podtrhuje jeho osobitost. Chmel je udržitelným způsobem česán ručně ve vytipovaných horských oblastech Jeseníků. Keprník je pro svou nízkou produkci, závislou na množství divokého horského chmele, exkluzivní záležitostí. „Nového ležáku jsme v první várce uvařili 500 hektolitrů a stejně jako každý rok bylo naším cílem uvařit exkluzivní pivo, které ocení i ten nejnáročnější fajnšmekr. Snoubí v sobě totiž zemitost, jiskrnost a nezaměnitelnou hořkost unikátního horského chmele,“ říká Luděk Reichl, sládek pivovaru Holba a dodává: „Za sebe mohu říct, že letošní Keprník je opět výtečný a těším se, až ho hospodští začnou s hrdostí nosit na stoly našim pivařům.“

Světlý ležák dostal své jméno po jednom z nevyšších vrcholů Hrubého Jeseníku a jeho chuť utváří především výjimečné suroviny – křišťálově svěží voda z horských pramenů, kvalitní chmel, slad z podhorských ječmenů a horský chmel. „Chmel, který roste volně v horách, objevili přímo v Jeseníkách dlouholetí partneři z Lesů ČR, Chráněné krajinné oblasti Jeseníky, horské služby a členové Klubu českých turistů. Interně jsme mu začali říkat ‚horský‘ chmel. Naše pivo obohacuje především o originální osobitou vůni, a to díky obsahu a složení chmelových silic a hořkých kyselin, které poskytují pivu hořkost. Tím se právě liší od klasického šlechtěného chmele,“ říká hanušovický sládek Luděk Reichl.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist